Gå til innhold
Arkivverket

[#45498] Fra Sel/Vågå til Rødøy


Gjest Jorunn Johansen
 Del

Recommended Posts

Gjest Jorunn Johansen

Min oldefar, Sakarias Olsen, Gjessøy i Rødøy, var i sitt første ekteskap gift med Anne Amundsdatter født Sel i Vaage ca 1850, død på Gjessøya 25.08.1882. Også Annes foreldre, Amund Amundsen (av og til kalt Klingenberg) og Ragnhild Hansdatter + 2 av Annes brødre; Knut og Mathias; flyttet til Gjessøya. Amund var født ca 1825. I 1878 meldte Pige Marit Knutsdatter, født 1862, flytting fra Vaage til Gjesøen. Ved folketellinga 1900 bor hun i Strømsnes i Rødøy, gift med Lars Thomassen. Sammen med dem bor Marits far, Knut Amundsen, født i Våge i 1824.Er det noen som vet om Amund og Knut var brødre (eller i slekt på annen måte), eller om navnelikheten er tilfeldig?Med hilsen Jorunn Johansen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Helge Hålåsæter

En Amund Amundsen f ca 1823 og en Knudt Amundsen f ca 1824 bor henholdsvis på brukene Klinkenberg og Kulbotten. De står begge på side 100 i folketellingen 1865. Dette er i Verkensbakken på Selsverket ca 3 km nord for Otta sentrum. Kirkeboken vil anskueliggjøre dette nærmere, da ovenforstående kan indikere at de var brødre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Aud Sandbu

Ja, de var brødre.Dåpen til Amund: [url="http://www.arkivnett.ol.no/dbsok/ndetal.asp?PT=Dopte&Post=40355>LenkeOg til Knut: LenkeFarens patronym er ved dåpen til Knut feilaktig innført som Knutsen, men skal nok være Mikkelsen. Dette underbygges av at foreldrene fortsatt var plassfolk under Bu da de døpte tredje sønnen, Ole: LenkeSå fikk de en datter, Kari: Lenkeog datteren Marit:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.