Gå til innhold
Arkivverket

[#45511] Menigheter i Kristiania


Gjest Ellen Gilhuus
 Del

Recommended Posts

Gjest Ellen Gilhuus

Er det noen som vet om det finnes et sted(nettsted) hvor man kan søke etter/taste inn et gatenavn og finne ut hvilken menighet den tilhører??Spesielt er jeg interessert i å vite hvilken menighet/kirke Niels Juelsgate tilhørte i ca 1900.På forhånd takk for svar!mvh Ellen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Geir Kamsvaag Berntsen

Du skriver ca.1900, til 1. januar 1898 tilhørte deler av gaten Trefoldighetskirken, det var den del som deretter ble en del av den nye Frogner menighet. (Jeg har selv bodd akkurat på grensen mellom menighetene).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Geir Kamsvaag Berntsen

Dette er den samme som Eva hadde lenke til. Fordelen med Evas lenke er at her står det noe svært vesentlig, 'Denne Kredsindelingen er kun korrekt i tilden 19. april til 18. november 1899. For å finne riktig menighet til andre tider, bruk Riksarkivets kataloger'. Og det var flere endringer like før og etter disse 7 månedene hvor inndelingen er korrekt.Eneste minus er at akkurat når det gjelder Frogner menighet er Riksarkivets katalog ikke fullstendig, menighetsgrensen er ikke sammenhengende om du prøver å følge den på kartet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.