Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Mary-Ann Hersvik Strøm

[#45735] Ole Olson Vold - Grøtøyane

Recommended Posts

Gjest Mary-Ann Hersvik Strøm

I bygdeboken for Lærdal står det at Ole Olson gift med Haldis Aslesdtr i Hallingdal, var sønn av Ola Svenson og Kari Olsdtr på Grøtøyane. Deres sønn Ole Olson er født i 1869.Men ved hans datters dåp i 1892, står det at han er født i 1850/52, samme fødselsår finner jeg ved hennes vigsel, i FT 1900 og ved hans død i 1905.Så ser jeg at det ved FT 1865 også finnes ett eldre ektepar på Grøtyane som heter Johannes Henriksen og Britha Eriksdatter, de har da fostersønn Ole Olson 13 år.Det er vel grunn til å tro at dette er den rette Ole og at det har skjedd en forveksling her. Er det noen som har noen mening om det, evt kan slå opp i bygdboken for Lærdal for å kontrollere at jeg ikke har tatt feil ved avskrivning ? og ikke minst, er det noen som har noen formening om hvem foreldrene til Ole Olson kan være ?Mvh Mary-Ann H. Strøm

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Terje Hagen

HeiNo blei eg verkeleg i tvil? Site her med Lærdal BB bind3 side 158 og 159, Grøtøyene under Øvrevoll kor desse to Ola Olsson er nemnde. Er det dotterson av Johannes Henrikson eller son av Ola Sveinson?Johannes Henrikson og kona Brita Knusd. Sande 'ikkje Eriksd. frå FT-1865' Dei hadde verkeleg eit fosterbarn i huset sitt, det var dotter deirast, Anna som fekk denne sonen Ola i 1852 og som døydde i 1905.Kyrkjeboki for Nes/Nes Minister bok er Ola nemnd fødde 1850 i dåpen til dottera, Anna Sofie (1892- )så me for vel tru han Ola Voll for det.... femtan år feil er no lite drygt (1869)? Elles høver det godt med navne-oppkallinga etter mor has Ola.Manglar giftemålet/året til Ola Voll og Haldis Aslesd. det vil kanskje fortelja oss kven Ola det her er snakk om. Om mori heiter Anna Johannesd. (1829- ) og faren Ola Jensson 'Saltkjelen' Mo (1820- )eller Ola Sveinson og Kari Olsd.Kan verkeleg lærdølen ha blingsa lite med desse to Ola'ne med farsnamn Olsson? Begge Ola'ne budde i Grøtøyane under Øvrevoll.Mvh. Terje Hagen, Årdalstangen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Rita Grøtte

Hei TerjeOla Sveinson og Kari Olsdatter er mine tipp, tippforeldre. Sønnen deres Anders er min tippoldefar. Ole er følgelig bror til Anders, og som det står flyttet han til Nes, Mons fant jeg ut dro til Gudbrandsdalen, og de to pluss Anders var alle jernbanearbeidere. Men det er jo rart da med det som står i kirkeboken for Nes?? 15 år er jo en vesentlig 'feil'

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Terje Hagen

Hei igjenSer at Ola Olsson Vold fødd Lærdal 1852 er komen til Voss etter 1892. Han gifter seg 13 mai 1898 med ei Gjertrud Larsdatter, faren heiter Ole Jensson Mo. Voss Ministerbok 1887-1915, kan ikke sjå at han er nemnd som enkemannFT-1900 er han komen/bur Vossestrandens med dottera Anne Sofie.I følge BB-Lærdal så vart Anne Sofie oppalen i Lærdal etter at faren døydde, hjå ei frå Voss! kanskje folk av 'andre' kona has Ola.LenkeEg ser no etter Haldis sitt dødfall.Elles er det pusigt at Lærdalsboki seier at Ole Olsson barnebarn av Johannes Henrikson døydde i tynjagrendi 1905 ug.?Så dette indikerar at lærdølene har forveksla desse to Olane, og at det var son til Ola Sveinson som døydde i Tynjagrendi 1904 ug.Mvh. Terje Hagen, årdalstangen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Terje Hagen

Skal berre nemna at Haldis Aslesdatter Vold døydde 27/8 1897 Vossestrand, Uppheim bustad er oppgjeven som Nåsen. Ho var fødde 1859.Mvh. Terje Hagen, Årdalstangen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Rita Grøtte

Hei Terje Jeg får vel si takk jeg også. Får rette opp mine notater. Mvh Rita Grøtte

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.