Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Bjørn Piro

[#45772] Slekter i Kvinesdal (Togås)

Recommended Posts

Gjest Bjørn Piro

Kristoffer Olsen Gjemlestad (1735+1788), gårdbruker på Gjemlestad i Kvinesdal giftet seg i 1774 med Anna Jonsdatter, f. ca. 1745. Ifølge Kvinesdal bygdebøker var hun fra gården Togås i Kvinesdal. Jeg finner imidlertid ikke familien i bygdebøkene. Noen som vet hvem hun var datter av? Iflg. Kvinesdal bygdebok døde hun i 1801. Jeg kan imidlertid ikke finne henne i kirkebøkene for dette året. Noen som vet korrekt dato for når hun døde?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Knut Inge Apesland

Hei - ang. 'Togås': Har du prøvd gården TOSÅS i nabobygda HERAD ?Der finnes en bra bygdebok for Herad (del av Farsund kommune fra 1964). Jeg har selv slekts forbinelser mellom Gjemlestad i Kvinesdal og Tosås i Herad. Har ikke bygdebøkene tilgjengelig her, men gjetter på at det skal være TOSÅS.mvh Knut Inge Apeslamd

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Bjørn Piro

Jeg har sett i bygdeboka for Herad men all den tid ikke barna til gårdbrukerne er oppramset ble det vanskelig å finne ut av. Men takk for rådet. Gården Togås er bare omtalt på 2 sider i bygdeboka for Kvinesdal, så det kan hende det er feilskrift for Tosås når det gjelder Anna Jonsdatters opphav. Jeg får også lete litt i kirkebøkene for å se om jeg i Herad kan finne Anna Jonsdatters fødsel registrert.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Harald Storaker

Tågåsen er rett nord for Vestre Førland på Kvinesheia, syd for golfbanen på Skaren. Kanskje Anne Jonsdatter var denne, født 1746 på Øvre Egeland Lenke. Øvre Egeland er rett nedafor Skaren.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.