Gå til innhold
Arkivverket

[#45820] Feil i Flesberg 1835 - 1841, Diverse


Gjest Tom Erik Ellingsen
 Del

Recommended Posts

Gjest Svein Warberg

Du har faktisk helt rett, disse innførslene gjelder ikke Flesberg. Men like fullt befinner den originale protokollen seg i Flesbergs prestearkiv ved Statsarkivet i Kongsberg. Forklaringen kan være at soknepresten i Flesberg 1852-1859, Nils Jensen Lassen, først var lærer, senere personalkapellan og midlertidig sokneprest i Mandal i perioden 1833-1844, og kan ha hatt protokollen med seg derfra da han kom til Flesberg. Statsarkivet i Kongsberg er anmodet om å granske original-protokollen nærmere, og vi avventer foreløpig før vi evt. foretar en ny indeksering. Takk for tipset!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...
Gjest Svein Warberg

Tom Erik, du har bevirket til en overføring mellom to statsarkiv. Originalen er nå overført fra Statsarkivet i Kongsberg til Statsarkivet i Kristiansand, hvor den er innlemmet i Kristiansand domprostis arkiv. Den skannede versjonen er 'overført' tilsvarende og vil fra i morgen være å finne under Vest-Agder, Kristiansand.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.