Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Tom Erik Ellingsen

[#45820] Feil i Flesberg 1835 - 1841, Diverse

Recommended Posts

Gjest Tom Erik Ellingsen

Det jeg ser når jeg åpner denne, er konfirmerte på Sørlandet, de fleste i fra Kristiansand.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Svein Warberg

Du har faktisk helt rett, disse innførslene gjelder ikke Flesberg. Men like fullt befinner den originale protokollen seg i Flesbergs prestearkiv ved Statsarkivet i Kongsberg. Forklaringen kan være at soknepresten i Flesberg 1852-1859, Nils Jensen Lassen, først var lærer, senere personalkapellan og midlertidig sokneprest i Mandal i perioden 1833-1844, og kan ha hatt protokollen med seg derfra da han kom til Flesberg. Statsarkivet i Kongsberg er anmodet om å granske original-protokollen nærmere, og vi avventer foreløpig før vi evt. foretar en ny indeksering. Takk for tipset!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Svein Warberg

Tom Erik, du har bevirket til en overføring mellom to statsarkiv. Originalen er nå overført fra Statsarkivet i Kongsberg til Statsarkivet i Kristiansand, hvor den er innlemmet i Kristiansand domprostis arkiv. Den skannede versjonen er 'overført' tilsvarende og vil fra i morgen være å finne under Vest-Agder, Kristiansand.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.