Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Kjell Fredly

[#45858] Nordmøre: Lars Olsen Reirå og hans familie. Hvor kom de fra?

Recommended Posts

Gjest Kjell Fredly

Hei! Lars Olsen Reirå f. ca. 1710, gift med Gunhild Pedersdatter. Dette paret kom sammen med tre barn til Reiråa på Smøla i 1769. Dette året fikk Lars bygselsbrev på Reiråa av Peter Fredrik Koren. Ei enke ved navn Mildri Larsdatter Reirå var nattverdgjest i flere år, første gangen i 1760. Kanskje kan hun være mor til Lars, og søster til Maria Larsdatter som var gift med den forrige brukeren i Reiråa, Lars Anderssen Reirå f. Skaget ca. 1701. Lars Olsen Reirå omkom på sjøen i 1779. Sammen med ham omkom jenta Anne Frederika Adamsdatter, 17 år gammel. Hun var født i 1759 i Kristiansund, og var datter til Adam Fredrik Schumand og kona Anne Olsdatter f. Myren.Lars og Gunhild hadde barna: 1. Ole f. ca. 1751, 2. Mildri f. ca. 1753, og 3. Gjertrud f. ca. 1754. Er det noen som kan vite noe om hvor denne familien kom fra?Mvh. Kjell

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Kjell Fredly

Jeg finner ekteparet Ole Haltbakk og kona Mildri Larsdatter i kirkebøkene for Kristiansund på 1730-tallet, kanskje kan dette være foreldre til Lars Olsen Reirå?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.