Gå til innhold
Arkivverket

[#46017] Eidsvoll Leirvarefabrikk


Gjest Kjell Kildet
 Del

Recommended Posts

Gjest Kjell Kildet

Er det noen i brukerforumet som har kjennskap til Eidsvoll Leirvarefabrikk som var i virksomhet under- og noen år etter WWII? Er mest interessert i fabrikkens historikk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Liv S. Hansen

Eidsvoll Leirvarefabrikk i Minnesund startet 1937 med å produsere bruks- og pyntegjenstander i leirgods. Kunstnerisk leder var fra 1944 Erling Rognstad som også satte sitt preg på produksjonen.Dette er hentet fra den svenske boka 'Porslinsmärken' av S.E. Vingedahl. Noe mer står det heller ikke i den norske boken 'Moderne antikviteter' av Astrid Olsen og Rolf Simeon Andersen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Trond Øivindsson Lunde

Den er omtalt i Eidsvoll bygds historie 1914-40, side 203-04:'I 1939 ble Eidsvoll Leirvarefabrikk A/S startet ved Holtåa på østsida. Den produserte brukskeramikk, og er blitt særlig kjent for kaninkoppene sine, dvs. vann-/mat-skåler for kaniner. Siden ble det også produsert syltekrukker. Leira ble tatt ut lokalt; i Røisidalen og i Sundtoppen, men det ble også kjøpt leire andre steder fra. Bedriften var rett etter 2. verdenskrig en anseelige bedrift, med 26 arbeidere'

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.