Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Arnfrid Mæland

[#46079] Møllere Møllendal

Recommended Posts

Gjest Arnfrid Mæland

I 1701-tellingen for Søndre Bergenhus er det 16 personer med bosted Aarrestad Møhlendahl, personer som var knyttet til møllene langs elven. Av disse 16 er 15 menn og 1 enke, men ingen sønner. Er det noen som vet hvem møllerne var? Kom de fra andre steder på Vestlandet for en periode, eller var de fra Fana, Årstad og Bergen? Ser at 5 av dem er nevnt med annet fødested, stort sett Hamre eller Sunnfjord.Jeg er spesielt interessert i personen Hendrich Andersen, 38 år, LenkeNoen som kan hjelpe?Mvh Arnfrid

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Arnfrid Mæland

Det står litt om Mølledriften i Topographisk-Statistiske Samlinger. Udgivne af Det Kongelige Selskab for Norges Vel Anden Deels Andet Bind Christiania 1817 Trykt hos Jacob Lehmann. Udkast til en topographisk Beskrivelse over Fanøe Præstegjeld og Aarsta Sogn i Bergens Stift Forfattet i Aaret 1779http://digitalarkivet.uib.no/fana/aarsta.htmbl a 'at Møllerne ere anførte som Gaardbrugere'Kan noen hjelpe meg med opphavet og familien til Hendrich Andersen, 38 år, møller og oppsitter i 1701.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.