Gå til innhold
Arkivverket

[#46172] Ole Gulbrandsen født i Maridalen døpt 14 jan 1810 i Aker kirke.


Gjest Guro Reinhart
 Del

Recommended Posts

Gjest Guro Reinhart

Kjenner noen til Ole Gulbrandsens foreldre, Gudbjørg Mathiasdatter fra Blinderen-eie og ungkar/arbeidsmann Gulbrand Gulbrandsen?Har lett etter moren i FT 1801, men finner henne ikke.Ole giter seg i Garnisonkirken 21 apr 1835 med Tale Andersdatter fra Vestby.Sønnen Olaus Theodor er født på Næsplass i Maridalen, døpt i Vestre Aker 11 sep 1836.Familien var på Ånneby i Nittedal fra rundt 1845 til 1859. Deretter flyttet de til Nortvedt i Østre Aker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Berit Knudsen

Om du har 'orken' så kan du gå gjennom dette mantallet 1834 fra Mariedalen og se om du finner henne og evt. faren. Det er 'bare' og rulle nedover og forstørre om du har behov for det. Lenke

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Guro Reinhart

Takk for at du alltid deler din kompetanse med andre, Berit. Jammen fant jeg ikke Gudbjørg med 'ny' mann og barn under i Bakken under Næs! Guro

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...
Gjest Dag Brodin

Den nye mannen er vel den første, sønnen Ole var uægte (kirkeboka er ganske uleselig for 1810). Men Ole G var neppe født i Maridalen, kanskje på Blindern, hvor moren var i tjeneste? Denne familien bodde i Maridalen ca 1820-1845. Bakken var en plass under teglverket, liksom naboplassen Sittpå som Ole G drev i 1840-årene. I 1865 lever Gudbjør Mathisdatter ennå (flaks for deg!) se Kristiania, Grønland. Hun bor hos en gift datter og angir være født i Hakedalen ca 1784, lykke til med det!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.