Gå til innhold
Arkivverket

[#46224] Feil årstall i Oslo Domkrk. Mini 11 (1830-36)


Gjest Berit Knudsen
 Del

Recommended Posts

Gjest Berit Knudsen

Under leting etter fødte gutter i 1834 oppdager jeg at det står 1835, men kirkeboksida er fra 1834. Det ser ut som det er flere å som har feil årstall her.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Svein Warberg

Det er fordi denne boka er ført på kirkeår og ikke kalenderår. Kirkeåret begynner som kjent 1. søndag i advent. Kirkebøkene er indeksert iht originalens inndeling. 1835 begynner her altså 1.søndag i advent 1834.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest berit knudsen

Så enkelt er det nok ikke. Tror det har oppstått en feil pga. gutter og jenter på annenhver side. Se kildeinformasjon og kirkebokas årstall. Lenke

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Mette Værnes

Hei BeritI forhold til indekseringsmalen er denne kirkeboka helt riktig indeksert. Her er gutter og jenter innført på annenhver side, men et skifte av årstall i indeksen følger allikevel det til en hver tid nyeste (kirke)året. Oslo Domkirke er et stort sogn, derfor kan det dukke opp store forskyvninger når det gjelder innføringene i kirkebøkene (som foreksempel flere døpte gutter enn jenter osv), som da også vil forårsake store forskyvninger i den digitaliserte versjonen. Selv om indekseringa har gått riktig for seg her, er allikevel de store forskyvningene i MINI 11 og i en annen kirkebok fra Oslo Domkirke observert tidligere - disse to bøkene vil bli indeksert på nytt igjen på en annen måte i nærmeste framtid. mvh Mette Værnes

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Berit Knudsen

Hei Mette.Takk skal du ha. Det er godt dere følger opp. Det er jo ikke all verden, men det bør jo være riktig. Det er flott at dere kommer til å rette det opp når dere får tid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...
 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.