Gå til innhold
Arkivverket

[#46246] Hei, ungdommar!


Gjest Aase R Sæther
 Del

Recommended Posts

Gjest Aase R Sæther

Så flott at de prøver å finne ut noko om slekta! Det ser ut som om her er ei heil skuleklasse her inne i dag, og det er sikkert mange som kan hjelpe dokke! Men prøv å få med i det minste eitt årstal - NÅR trur de kanskje at oldefar kan vere fødd? Og kanskje veit de eit fylke?I alle fall, lykke til, slektsgransking er moro!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Aase R Sæther

Eit lite råd til alle nygebynnarar: Prøv å 'pumpe' mor, far, bestemor og gamle tanter (eller onklar, for den del, men det er veldig ofte kvinnene i ein familie som veit mest) for alle opplysningar dei har, då blir starten lettare. Kanskje kan mormor hugse at ho som lita jente var på besøk hos ein familie som skulle vere i slekt langt ute.. eller noko slikt.Spør etter t.d. gamle biblar i familien, der står ofte mykje nyttig. Og prøv å finne ut om der er andre i slekta di som er interesserte og/eller har gjort noko av dette før - det er unødvendig å finne opp hjulet to gonger!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Lena Berg Nordli

Her inne kan man få mye og bra hjelp, men man bør, som Aase sier, ha med litt grunnleggende opplysninger som kan hjelpe litt på veg. Ca fødselsdato/sted, bosted el annet.En annen viktig ting, er at man IKKE kan legge ut opplysninger om nålevende personer her inne. Ergo er det ikke mye respons dere kan vente på personer født f.eks i 1942.Her er dere på sporet av en artig hobby! :-) Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.