Gå til innhold
Arkivverket

[#46354] Hva skjedde med Westland gård i Våler


Gjest Anne Gro Ek
 Del

Recommended Posts

Gjest Anne Gro Ek

Lurer på om noen kan si litt om hva som skjedde med Westland gård i Våler, Østfold. Eldste sønn Olaves Westland, f. 24.1.1841, dro rundt 1885 til Fredrikstad for å drive kolonial. Det kan tenkes at noen av hans søstre, brødre eller onkler drev gården etter det, men hvordan forsvant den ut av familien (for det gjorde den) og hvem overtok?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kristian Hunskaar

I 1886 var det en Andreas Olsen som eide Vestland (Våler 71/1): [url="http://www.rhd.uit.no/matrikkel/mtliste.aspx?knr=0137&gnr=71>LenkeI FT1900 er det formodentlig tre ugifte søsken, Nikolai A. Vestland, Karl A. Vestland og Grethe A. Vestland, som drev gården. Disse var kanskje barn av den over nevnte Andreas Olsen, og kanskje også søsken av den Olaves som du nevner i ditt innlegg - de har i alle fall ei stuepike Helene Olavesdatter Vestland, f. 1875, hos seg: Lenke Ved dette tidspunktet nevnes også to husmannsplasser under Vestland.I 1950 var det en John Rognlien som eide Vestland, jfr matrikkelutkastet 1950:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bjørn Dahler

Hei!Far til John Rognlien kjøpte gården tidlig på 1900-tallet og sønnen John overtok. Nå eies gården av Bjørn Rognlien (sønn til John).Utpå året 2007 kommer den siste av 5 bygdebøker om Våler/Svinndal. Der er gårdshistorien om Vestland beskrevet. Hvis du trenger å få kjennskap til hele historien bak Vestland nå, så kan du ta kontakt med forfatteren av bygdeboka, Einar Pedersen. Han treffes på tlf 69289118 (mandag, tirsdag og onsdag) e-post.: einar.pedersen@valer-of.kommune.noHilsen Bjørn

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anne Gro Ek

Takk til alle for svar! Dette var god info for meg, og takk for tipset om forfatter av bygdeboka. Jeg forstår at gården ble solgt tidlig på 1900-tallet. Da var Olaves Westland død og hans eldste sønn Karl Aksel Westland døde i 1904. Men et eller annet skjedde som fikk Olaves til å flytte fra gården og til Fredrikstad for å drive Trosvikberget kolonial. Det er dette jeg gjerne skulle vite...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.