Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Dag Solberg

[#46371] Arveregler for bort-adopterte.

Recommended Posts

Gjest Dag Solberg

Ang. Gustav Bernhard Ingolf Johannesen død 11/3-1952 i Bergen. Han var født utenfor ekteskap 21/11-1888 i Bergen og døpt på fødsels-stiftelsen i Bergen 2/12-1888 Hans mor var Eleonora Thomine Haraldsen som siden ble gift med Hans Olsen Bakke. Jeg har tidligere fått opplyst av dere på Statsarkivet at det ikke var arvinger nevnt v/hans død. Jeg vet imidlertid at hans mor var i live da han døde. Han hadde også halvsøsken som levde da. Hans mor døde forøvrig 5/9-1953 99 år gammel. Betyr det da at hans mor og halvsøsken ikke hadde arverett eller kan man gå ut fra at han eller myndighetene ikke hadde hatt noen kjennskap til hans familie?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Det vil være et spørsmål om hva man visste ved hans død, og om det var midler etter ham, slik at det var regnet som nødvendig å oppspore arvinger. Dersom han selv ikke hadde barn ville hans mor og halvsøsken være arvinger etter ham.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Dag Solberg

Mange takk for hjelpen. Med vennlig hilsen Dag Solberg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.