Gå til innhold
Arkivverket

[#46431] Hans Torgersen Omsland (1729+1801) - Brunlanes


Gjest Bjørn Piro
 Del

Recommended Posts

Gjest Bjørn Piro

Hans Torgersen Omsland (ca. 1729 + Brunlanes 20 oktober 1801), gårdbruker på nordre Omsland i Kjose sogn, Brunlanes 1753-87. Hvem var han sønn av?Han var gift med Kari Anundsdatter, f. ca. 1730, d. Brunlanes 28 september 1783. Noen som vet hvor hun kom fra, hvem som var foreldrene?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kristian Hunskaar

Jeg kan ikke svare for personenes opphav, men gjør oppmerksom på at datoene du oppgir er begravelsesdatoer og ikke dødsdatoer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kristian Hunskaar

'Vi vet ikke hvor han kommer fra', står det om Hans Torgersen i bygdeboka. Lars Torgersen var sønn av Torger Pedersen og overtok hans bruk, mens Hans Torgersen bodde på det andre bruket.Bygdeboka ser ikke ut til å ha full oversikt over Torger Pedersens barn, så er det er for så vidt ingenting i veien for at Hans Torgersen var sønn av ham. På den annen side mangler det bevis for noe slikt utover at navnelikheten er et indisium. Fadderskapene bidrar ikke så mye, da Lars Torgersen og Ole Torgersen like gjerne kunne være faddere i kraft av å være naboer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.