Gå til innhold
Arkivverket

[#49721] Mannskapslister - Flåte til Pommern


Gjest Harald Kvale
 Del

Recommended Posts

Gjest Harald Kvale

I ei bygdebok fra Telemark leser jeg om en derfra: 'som i 1715 stod mannskap på flåten til Pommern' og 'siden kom mannskapet til Halden.'Det er tydeligvis noen gamle mannskapslister som er bevart, men hva kan dette være?, og hvor kan de finnes?Mvh Harald

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Dette gjelder utskrivingene til Store Nordiske Krig (1709-1719). Arkivmaterialet er ikke samlet, men mye ligger i det norske Riksarkivet, og noe i Danske Rigsarkiv (DRA) i København ('Søetaten').Egil Øvrebø har samlet materialet for utskrivingene fra Bergens stift ('I Kongens Teneste. Militær utskriving frå Bergens stift underStore nordiske krig 1709-1719', utgitt 1996). Han har i boken blant annet inkludert en kildeliste med 582 numre. Der finner vi henvisning til 'Utbetaling til innkvarterte i Pommern 1716'= DRA Søetaten, Indkomne Sager til Bogholderkontoret, Adm. Rosenpalms Pommerske Regninger 1713, 1715, 1716.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Harald Kvale

Takker for svar Yngve, men utskrivingene av personer fra Telemark (Vinje), i hvilket stift hører disse hjemme?, og vet du om dette arkivmaterialet finnes i det norske Riksarkivet?Mvh Harald

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Jeg regner med at alle norske soldater/matroser i Pommern 1713-1716 er omtalt i samme kilder, og ville derfor ha startet med materialet på referansen ovenfor.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.