Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Sigbjørn Sandsmark

[#49838] Gamle Rasmus Jensen 1Vardal

Recommended Posts

Gjest Sigbjørn Sandsmark

I kirkebok for Bakke prestegjeld V Agder finner vi: Tonstad. 1793,3die Søndag i Advent.Gravfæst Rasmus Jensen Kaalbakken,106 Aar,gl. Dette er utvilsomt stamfaren til Vardalsfølget ,og far til Per Spelemann /Strømsing. Spørsmålet er da som følger:Hvor var så denne Kaalbakken? Lokalkunskapen min har ikke klart å finne stedet. Det siste pass til Rasmus som er kjent er fra Arendal 10 nov 1792.Reiser til Kristiansand,videre til sønnen Petter Kristian Kålbakken på SIRNES. På Sirnes skal gamle Rasmus ha holdt til fra Per/Petter Kristian var ca 5 år. For å finne denne Kaalbakken tenkte jeg at noen med en raskere linje enn mine usle ISDN 64 kbps kunne bla gjennom kirkebøkene for Bakke prestegjeld for å se om der var flere Kirkelige handlinger som hennviste til Kaalbakken,og finne eventuelle navn slik at det ble lettere å lokalisere. Det er også kjent at sønnen Per Strømsing hadde en boplass på Skeie i Sirdal,men hadde han kommet dit når faren døde,slik at det da var naturlig å gravlegge Rasmus der? Fra Sirnes til Tonstad er det først ca 6 Km til Osen og videre over Sirdalsvannet 27 Km.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Arne Robertsen

Har ingen forklaring på steds/gårdsnavnet Kaalbakken. Så etter på f.t 1801 uten å finne det. Viser til http://www.lor.no/slektsforum/trygve-aner.docSom nr. 161 og 360 finner vi dine personer igjen, men ingen forklaring til navnet. Nå i disse dager har Lor et treff. Trygve Johs. blir å finne der, kanskje han vet noe mer om dette navnet. evt. kilder.mvh.Arne

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Sigbjørn Sandsmark

Takk for svar. Trolig er Kaalbakken en boplass på Tonstad eller deromkring. Slike umatrikulerte plasser er ikke nevnt med navn i folketellingene. Man burde gå i gjennom kirkebøkene for Tonstad også,det ble jo omsider eget prestegjeld. Alderen på Rasmus 106 år er vel litt overdrevet,tror han var født ca 1699 på Snuggerud ved Gjøvik.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Geir Thorud

Debatt tema nr 35158 gjelder de samme personene.Lenke

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.