Gå til innhold
Arkivverket

[#49995] En vanskelig sak


Gjest Ingar Tukun
 Del

Recommended Posts

Gjest Ingar Tukun

Har tidligere fått hjelp med å finne farfar som het Hans Fredrik Tukun født 3/6-1897 i Jacobs kirke i Kristiania.Hans foreldre het Kristian Johannessen født i 1861 og Hilda Julie Olsen født i 1867. Er det noen som klarer å finne dato samt navn på deres foreldre?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jon Torp

Her er dåpen. Foreldrene var ikke gifte med hverandre:Kildeinformasjon: Oslo fylke, Jacob, Ministerialbok nr. 5 (1896-1903), Fødte og døpte 1898, side 43. Lenke

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jon Torp

IngarJeg ser av de andre debattene du har her, at fu har funnet både fødsel og konfirmasjon til din farfar.For å finne hans foreldre er det flere veier å gå. Her er noen forslag:1. Gå til Oslo byarkiv. Skaff deg der den kommunale folketellinga for 1896, 1897, 1989 for Vestre Elvebakke 11. Har du flaks vil du da finne Hilda Julie Olsen registrert bosatt der. Da er nok hennes fødested også oppgitt.2. Igjen på Oslo byarkiv: Finn ut om bidragsfogden forsøkte å få penger ut av barnefaren. Han var jo bidragspliktig.3. Igjen på Oslo byarkiv: Finn ut om hvem som betalte for oppfostringa av Hans Fredrik. Det var kanskje Kristiania fattigkasse.... har du flaks, finner du korrespondanse.4. Atter en gang på Oslo byarkiv: Sjekk om Hilda Julie Olsen søkte om fattigunderstøttelse. Gjorde hun det, finnes hun i registerne. Muligens i hjemstavnsregisterne, om hun kom utenbys fra.De er hjelpsomme på byarkivet.Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jon Torp

En mulig kandidat: Den 6. mars 1868 får Ole Jacobsen Krogtorp og hustru Maren Kirstine Jensdatter, datteren Hilda Julie som døpes i Høland 5. april 1868.Kildeinformasjon: Akershus fylke, Høland, Ministerialbok nr. I 11 (1862-1869), Fødte og døpte 1868, side 116. [url="http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=522&idx_id=522&idx_listetype=dp&idx_kjonn=&uid=ny&idx_side=-116>LenkeFamilien og Hilda Julie er i Høland i folketellinga der i 1875.Lenke Foreldrene får senere flere barn i Enebakk, og bor nok der i 1880-årene.Hennes foreldre flytter før 1885 til Aker. Vi finner Hilda Julies foreldre der i 1900. Faren er mekaniker på Bryns Tændstikkefabrikk:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.