Gå til innhold
Arkivverket

[#50182] Kasper Eliassen. Var han fra Hedrum?


Gjest Torbjørn Steen-Karlsen
 Del

Recommended Posts

Gjest Torbjørn Steen-Karlsen

Har et problem på Nøtterøy.Caspar Eliassen, født ca. 1667. Ble gift på Nøtterøy 3. januar 1698 med ei som ikke er ført inn i kirkeboka. Vi får senere vite at hun heter Anne Sørensdatter. Hun var fra Kjøle.De har allerede fått en datter (unavngitt) før ekteskap, døpt 24. mars 1697.Mari Caspersdatter blir døpt 21. november 1698. Hun ble gift med Ole Buer.I 1706 får vi vite at Kasper er 40 år og bruker halve gården Østre Sem. Han er 'Enroulleret'.Bygdebokforfatteren Lorens Berg skriver at Kasper var fra Hedrum, men i Hedrum finner jeg ikke noe. Har noen svar på dette?????Mvh. Torbjørn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kristian Hunskaar

Det finnes i MT1701 en strandsitter eller husmann Elias Kaspersen, 67 år, på Hafallen/Rømminga.En skulle tro det var faren, med mindre Lorens Berg har *gjettet* på slektskap med navnelikheten som indisium.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kristian Hunskaar

På tinget for Nøtterøy 30. november 1698 begjærte amtsforvalteren tingsvitne angående Kasper Eliassen fra Hedrum, som hadde begått leiermål med Anne Sørensdatter Vestre Kjølø. De var på dette tidspunktet gift. [sAKO. Søndre Jarlsberg sorenskriveri. Tingbok 3 (1697-1699), fol. 87b.]Dermed finnes det ei uavhengig kilde som tilsier at Kasper Eliassen var fra Hedrum, og da virker det opplagt, den sjeldne navnekombinasjonen tatt i betraktning, at nevnte Elias Kaspersen var hans far.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Torbjørn Steen-Karlsen

Takk igjen Kristian. Da har det endelige beviset kommet for at han kalles fra Hedrum. Når du i tillegg finner en Elias Kaspersen i Hedrum, må man være på riktig vei.Da er denne Kasper plassert.Mvh. Torbjørn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.