Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Anders J. Moen

[#50224] Bergen - 1727 - Erik Jonson Misfjord og Margrethe Nielsdtr. Busch

Recommended Posts

Gjest Anders J. Moen

Erik Jonson Misfjord og Margrethe Nielsdtr. Busch giftet seg i Nykirken i Bergen 22.10.1727. LenkeDe fikk i hvertfall 3 barn i Bergen:Niels Erikson døpt 04.01.1728 Jon Erikson døpt 01.08.1730 og Anna Eriksdtr. kalt Høyer døpt 05.12.1732Margrethe Nielsdtr. Busch var døpt 02.10.1705 som datter av Niels Iverson Busch og Anne Jobsdtr. Dischington, men Hvem var Erik Jonson Misfjord?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Arnfrid Mæland

Han var i hvertfall Styrmand, iflg Sollied, og forulykket på vei Til FrankrikeLenkeSer også at enkelte nettsteder har Misfjord-slekten med, og der er flere ved navn Erik, men ingen Jon.Den Anne Jonsdtr som er fadder til et av barna, kan det være en slektning.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Kjell Ove Hattrem

Gården Mesfjorden (Misfjord) ligger i Vestnes kommune. Kanskje var han derfra?Dessverre er ikke det aktuelle bindet av gårds- og slektshistorien ferdigstilt, men det er mulig forfatter Marit Hoel, Molde, kan se om han er nevnt i manuskriptet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Svein Rindedal

Da er kanskje dette en god kandidat : Jon Eriksen fra Romsdal tar borgerskap som styrmann i Bergen i 1704. Han har vel identisk med båtsmannen i 5.rode i 1700(Vigerust), adressen passer med Jon Eriksen og Inger Malene Rasmusdtr som døper Siri 1701 + Erik 1703 + Anna 1705 i Nykirken. I skiftet etter Jon i 1706(Sollied) nevnes også Rasmus fc1702 som dør 1712. Den som er interessant i denne forbidelse, Erik, gir avkall (=kvitterer for utbetalt arv ?) i 1723. Oppkalling av barn gir ingen indisier på om dette er Erik J.Misfjord, har ikke sjekket evt faddere. Enken giftet seg igjen med Hans Jørgensen Kjempe, de døper Jon i 1707 i Nykirken. mvh Svein Rindedal

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Arnfrid Mæland

Dette virker ganske sansynlig, spør du meg... En Anna Jonsdtr er fadder til et av Erik og (Mar-)Gretes barn. Det kan jo da være denne Anna f 1705.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Svein Rindedal

Anna Jonsdtr Eriksen gifter seg i Nykirken 1726 med Ellert Didriksen(Sort) mvh Svein R

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Anders J. Moen

Fadderne til de 3 barna til Erik Jonson og Margrethe Nielsdtr. var:1. Niels: Faddere: Cassi Busch, Cassi Lax, Anna Jonsdat, Thomas Busch, Iver Busch, Jon Kiempe2. Jon: Faddere: Magdalena sal Hans Kiempes, Diwert Kiempe, Diwert Vahl, Erich Hyld, Dessenthun, Didrichsen3. Anna: Faddere: Grethe Jobs, Karen Busk, Cathrine Lucie de Rytter, Niels Jensen, Albert Hoftman, Hans Hendrich DedechenFaddere til Jon Erikson og Malene Rasmusdtr. sine barn var:1. Siri: Skippper Christopher Mortensen, Peder Jensen Besser, Lisbet Pedersdatter, Bigum, Sophie Simensdatter.2. Erik: Anders Jacobsen, Giert, Østen Larisen, Lisbet Rasmusdatter, Beata Cramer3. Anna: Magister Johan Bever, Johannis Schult, Mallena Bredal, Anna Larisdat, Johanna Adelus Pedersdat.Her tro jeg vi har en match:Jon Kiempe født 1707 som er sønnen til Malene Rasmusdtr. og Hans Jørgenson Kiempe er fadder til Niels Erikson født 1728, sønn av Erik Jonson Misfjord og Margrethe Busch.Broren Jon ,født 1730, har Diwert Kiempe Kiempe som fadder. Hun er datter av Peder Jørgenson Kiempe og Gjertrud Olsdtr. - og gift med buntmaker Hans Henrik Dedichen som er verge for barna til Erik Jonson og Margrethe Busch sine barn ved skifte i 1733. Peder Jørgenson Kiempe er nok bror av Hans Jørgenson Kiempe som giftet seg med enken Malene Rasmusdtr. og fikk sønnen Jon.Hans Hendrich Dedechen er fadder til Anna Eriksdtr. født 1732.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.