Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Cathrine Just

[#50257] Anne Marie Christensdatter f. 1793 i Biri/Snertingdal - hvem var foreldrene?

Recommended Posts

Gjest Cathrine Just

Anne Marie Christensdatter var født 1793/94 på Snartumeiet, hvor hun bor i 1801 sammen med sin far og stemor: [url="http://digitalarkivet.uib.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=29&filnamn=f10525&gardpostnr=74&personpostnr=1890&merk=1890#ovre>Lenke Hennes far var Christen Tomasen, som var f. ca. 1761, men moren er ukjent. Det er heller ikke kjent hvor forelderne kom fra.Anne Marie Christensdtr. giftet seg 1816 med Niels Olsen f. 1777 på Snartum (foreldre: Ole Larsen og Marie Nielsdtr. som bor på Lunden i Biri/Snertingdal 1801 Lenke) Anne Marie Christensdtr. og Niels Olsen fikk 4 barn på Snartum i Snertingdal mellom 1817-1824. I 1827 flytter de til Vardal hvor de bosatte seg på Glæstad. Her fikk de yttligere 2 barn.Anne Marie Christensdatter døde 24.5.1870 i Vardal og bodde da på Urtesæteie. I 1865 finner vi henne som enke på Urteseteie østre sammen med datteren Agnete Nielsdatter f. 1831 i Vardal og denne mann og barn:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Cathrin Jegersberg

Kanskje ikke til så mye hjelp, men hvis dette er 'din' Anne Marie sin død, så står det Brænden bak henns navn. Permanent sidelenke: Lenke . Kanskje det kan gi en indikasjon på om det er et gårdsnavn eller slektsnavn hun har.Mvh. Cathrin

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Cathrine Just

Hei! Takk for forsøket! Ja, det har jeg sett. Det kan være hun bodde på Brænden/Brenne på et eller annet tidspunkt, konfirmasjonen kanskje, men det er litt vanskelig å finne ut. Det finnes jo ikke kirkebøker for Biri/Snertingdal 1789-1816.Mvh Cathrine :-)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Inger-Berit Østby-Deglum

Det kan være fristende å tro at den Anne Maria Brænden som døde i 1870, 83 år gl., på Urterset, er din etterlyste ettersom hun var hos Agnethe Nilsdtr, som kan være hennes datter. Denne Agnete Nilsdtr, g.m. Ole Daffinsen, var imidlertid ved vielsen i 1863 27 år (som sin mann)altså født 1836, og farens navn var Nils LARSEN. At det kan bli ført feil farsnavn har jeg sett mange ganger, men både feil far OG feil alder er litt for drøyt.Det går ikke fram av din etterlysning hvem du er interessert i av Anne Marie Christensdtr og Nils Olsens etterkommere, men du kan finne en Anne Nilsdtr, f. 1821, konf. 1838, Segård kirke, viet Segård 29/10 1853, 32 år, til Nils Larsen Qvisgaard, 23 år. Da blir det oppgitt at hun er født på Glestadeie (men det er en lett forklarlig feil, hvis foreldrene bodde der) og at faren er Nils Glestadeie.Dette hjelper deg jo ikke når det gjelder å spore Anne Maries opphav, men kan kanskje hindre at du bruker en masse tid på å lete etter noe du ikke har bruk for.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Cathrine Just

Hei! Takk for input!Det er Agnete Nielsdatter som er interessant som ettekommer her. Hun ble født i Vardal (Glæstadeie) 6. mai 1831 [url="http://slektshistorielaget.no/kilder/gjovik/databaser2/DaapVard1814/index.html>LenkeJeg har sett at ved vielsen Lenke til Ole Daffinsen i 1863 så er faren hennes riktig nok oppgitt til å være Nils 'Larsen', men jeg tror dette må være feil. Og alderen ved vielser kan jo ofte også være nokså unøyaktig (her 27 istedenfor 22), så jeg tror dette likevel er riktig Agnethe. Brudens fødested oppgis til å være Glæstadeie, og Agnethe er et såpass uvanlig navn, så det hjelper jo. I 1865 bor de høyst sannsynlig sammen med hennes mor, og det trekker også i den retningen. Da er fødselsåret til Agnethe oppgitt til 1833. Jeg har søkt etter andre med navn Agnethe Nielsdatter i Vardal i perioden før/etter 1831, men det er ingen andre som passer.Ved søk etter Ole Larsen f. 1749 på Segårdseie i Bjørn Alunds slektslister for Vardal 1730-1801 Lenke finner du at det var sønnen Ole Nielsen som giftet seg med Anne Mari Christensdatter.Agnethe ble konfirmert i Vardal 1847

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.