Gå til innhold
Arkivverket

[#50271] Anne Benedicte Greve f.1717 og handelsmann Jens Tønder på Indrevær i Sulen


Gjest Tove Karlsen
 Del

Recommended Posts

Gjest Tove Karlsen

HeiKjenner noen til Anne Benedicta Didriksdatter Greve døpt 1717 i Bodø, hun ble visstnok gift med en handelsmann Jens Tønder på Indrevær i Sulen i Sogn og Fjordane.Jeg er bl.a. interessert i opplysninger om når de giftet seg og om de fikk etterkommere.Anne Benedicta Didriksdatter Greve var i Bergen i 1748 og umyndig (= ugift ?), nevnt i skiftet etter moren Riborg Hveding på Hundholmen i Bodø i 1748. Faren til Anne var Bergens borgeren Didric Jochumsøn Greve som tok Borgerskap i Bergen i 1707.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Knut Sæther

Garden Indrevær er omtala i Gards- og ættesoge for Solund bind 1. På side 47 og 48 i denne boka går det fram at Anne Benedicte først var gift (1756) med brukaren Kristen Larsson. Deretter står følgjande: 'Etter Kristen Larsson, kjem Daniel Tønder som gifte seg med enkja etter Kristen i 1765.' Nokon barn er ikkje nemnt, og at dei hadde etterkommarar er vel lite sannsynleg ut frå alderen på kvinna. Elles blir det opplyst at Tønder flytta til Bergen omkring 1781.Helsing Knut Sæther.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Iver Mosvold

Sier bygdeboka noe om hvorvidt Anne Benedicte Greve allerede var svigerinne til sin ektemann nr.2 ?(Jochum Andreas Didriksen ble vel gift med Susanna Augustinusdatter Tønder ?)IM

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tove Karlsen

Hei og takk for hjelpen så langt. Dere har vært til uvurderlig hjelp!Jeg vil tro at det er den rette Daniel Tønder som dør i Bergen i 1805 og som er der ved FT 1801. Viet 17 nov 1756 til Kristen Larsson: [url="http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=11443&idx_id=11443&uid=ny&idx_side=-62>LenkeViet juli 1765 til Daniel Tønder:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arnfrid Mæland

Her ser du grunnboken fra 1768 som viser at Paol Tønder var huseier,og her er vielsen hans i 1734 med Else Giertsdtr (det må vel være Daniels foreldre)Lenke

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tove Karlsen

Tusen takk Arnfrid og Knut for all god hjelp.Har ennå ikke greid å finne Anne Greves begravelse.I boken 'Slekten Greve' av O.Ingstad,utgitt i Bergen i 1943 står det på side 142.sitat: I Sogn nevnes i 1768 Anna Benedicta Greve gift med handelsmann Jens Hveding Daniel Tønder på Indrevær i Sulen,Ytre Sogn. Sitat slutt.Jeg får lete videre. Har heller ikke funnet noe skifte etter kvinnen.Mvh Tove

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
Gjest Tove Karlsen

Anna Benedicta Greve døde i Bergen27 juni 1786 Begravet i Domkirken i Bergen: Daniel Tønders kone 69 år. [url="http://digitalarkivet.uib.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=21&filnamn=bedo1668&gardpostnr=4378&merk=4378#ovre>LenkeLenkeAnna Benedicta Greve Tønder Skifteakt for Bergen 1786/nr 69: Lenke 50654: Hva står det i denne skifteaktenfor Bergen fra 1786?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.