Gå til innhold
Arkivverket

[#50315] Foreldre og Besteforeldre til Peder Larsen Megård ca 1716 i Ålen ?


Gjest Rolf Magne Kirkbakk
 Del

Recommended Posts

Gjest Rolf Magne Kirkbakk

Lurer på hvem som er foreldre og besteforeldre til Peder Larsen Megård født ca 1716 i ÅlenMvh Rolf Magne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Astrid Ryen

Det er vel ham jeg finner under Megård 19/1?Peder Larsen, født ca 1716, død 1759, gift med Anne Jochumsdatter Kleven?Ifølge Ålen og Ålbyggen var Peder sønn av Lars Olsen, født ca 1668,død 1756, gift med ?? Videre sies det at de er høyst usikkert om Lars var i slekt med folket som drev gården før ham.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Rolf Magne Kirkbakk

Er sikkert Anne Jochumsdatter Kiøstel og ikke Kleven som er frue til Peder Larsen Megård det skal være her.Du tror at lars Olsen er en person for seg selv.Da har han ikke noe tilknyttning til Anders Olsen f ca 1644 død e 1711. Står også en som heter Tore ? f ca 1679 d 1754. Kan det hende at lars Olsen er en sønn av Ole Haftorsen selv om årstall ikke harmonerer. RMK

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Astrid Ryen

Når det gjelder Anne Jochumsdatter,var hun sikkert datter av Jochum Kjøstelsen. Dette er da kildebelagt i skiftet etter Erik Kjøstelsen.Når det gjelder Lars Olsen, så formidlet jeg omtrent det som står i Ålenboka. Sitat: 'Det er ikke godt å si om Lars Olsen var i slekt med forrige bruker. Dersom aldersoppgaven ved dødsfallet var riktig,var han for ung til å være bror til Anders Olsen'.Ole Haftorsen var død før 1664 (dvs før skattemanntallene for 1660-årene), så han kan av den grunn ikke være far til Lars, men Anders er jo hans sønn.Det er nevnt en Tore Andersen som døde på Megård i 1754. Han angis som en mulig sønn av Anders Olsen. Det ser ikke ut til at Anders hadde flere barn som er kjent, og om han hadde flere: (sitat) mye tyder på at de kan ha flytta ut til Røros.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.