Gå til innhold
Arkivverket

[#50327] Drog til Statene 1925 for å gifte seg: Jørgine Elise Monsd. Kroken


Gjest Kjellaug Robberstad Petit
 Del

Recommended Posts

Gjest Kjellaug Robberstad Petit
LenkeDette er farmor til en venn av meg og vi pröver å finne ut hva som skjedde med henne. Vi har ikke noe mer enn dette å holde oss til.mvh Kjellaug
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Sol Høydalsvik Ulvestad

I kyrkjeboka er det innført at Jørgine Elise var uekte barn. Faren var Mons Monsen, gift plassemand og mora var pige Helena? Hansd? af Kroken. Ved folketellinga i 1865 er Heline (Helene?) Hansd. 16 år, ho er då tjenestepike på Kroken hos husmann Lars Monson. Mons Monson er i 1865 husmann med jord under Kroken. Han er då 34 år og gift med Magdeli, som er 52 år.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Rune Thorstensen

Det kan hende du allerede har opplysningene, men her følger link til Jørgines konfirmasjon i 1889. Se post 1, piker.LenkeMvh. Rune thorstensen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kjellaug Robberstad Petit

Hjertelig takk til dere alle fire, jeg uttalte meg nok litt uklart, det var hva som skjedde _etter_ at hun kom til Statene vi ikke vet noe om. Vi har hennes foreldre og besteforeldre. Ikke bare var Jörgine uekte barn, men hennes mor Helene Hansdtr var uekte barn (datter til Magdeli Olsd Vingen/Vingelven) og hun (Jörgine) var stedatter til Mons. Magdeli fikk Helene med Hans Axelson Totland för hun gifta seg med Mons M. Kroken og fikk datteren Ingeborg med han (hun står nevnt i manifestet over.[url="http://www.sffarkiv.no/sffbasar/default.asp?p=result&paging=yes&ptype=single&db=dbdoypte&page=1&sql=low%5Fprestegjeld+like+%27davik%25%27++AND+low%5Fforenamn+like+%27hel%25%27++AND+low%5Fetternamn+like+%27hans%25%27+++ORDER+BY+forenamn%2C+etternamn&appinfogard=&appinfostol=&appinfourl=&id=3>LenkeHelene fikk og et barn med Simon Hansson Hamre för Jörgine ble födt, Simon f.1872: LenkeMin venns far ble födt i Selje: LenkeMen han vokste opp på Os hvor han ble konfirmert:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kjellaug Robberstad Petit

Det skal selvfölgelig stå at det var Helene som var stedatter til Mons M. Kroken!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.