Gå til innhold
Arkivverket

[#50430] Brun-slekt på Helgeland


Gjest Alvin Andreassen
 Del

Recommended Posts

Gjest Alvin Andreassen

I 1758 døde på Elvevold i Langsund Karlsøy/Troms Bereth Pedersdtr. Brun (Bruns) gammel og mett av dage. Hun hadde vært gift med Daniel Hansen Hveding som døde i 1756. De hadde ingen livsarvinger. Daniel sine arvinger hadde tilhold i Vesterålen/Trondenes. Bereth hadde en søsterdatter Bereth Joensdtr. (86 år gml i 1769) som var gift med Lars Kieldsen i Strømsbukta sør for Tromsø. Forøvrig hadde hennes arvinger tilhold i Helgeland Fogderi, og antagelig i 'Brønø' Er det noen som har kjennskap til denne 'Brun-slekta' på Helgeland.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kurt Dahlstrøm

Navnet 'Berette Pedersd. Elvevold, Tromsøen fogderi' er ikke ukjent for meg.En av hennes slektninger var Haagen Larsen. Han vart oppsitter i 1750 i Kjelkdalen på Vega da han giftet seg med enken på bruket, Anne Nielsdatter. Vielsen fant sted i Gladstad kirke 31 mai 1750. 11 år senere var han død, dvs. i 1761 da det vart foretatt skifteregistrering etter han på 'Kielchdahlen'. Han hadde da en datter Maren Haagensdatter som var fra et tidligere ekteskap. Ho var da 22 år gammel og tjente hos borgaren Nicolai Pedersen Greger i Rørøya, Vega.78 rd. - 4 ort - 12 sk. skulle han ha i arv etter 'Berette Pedersd. Elvevold, Tromsøen fogd'.Mvh Kurt

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.