Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Alvin Andreassen

[#50430] Brun-slekt på Helgeland

Recommended Posts

Gjest Alvin Andreassen

I 1758 døde på Elvevold i Langsund Karlsøy/Troms Bereth Pedersdtr. Brun (Bruns) gammel og mett av dage. Hun hadde vært gift med Daniel Hansen Hveding som døde i 1756. De hadde ingen livsarvinger. Daniel sine arvinger hadde tilhold i Vesterålen/Trondenes. Bereth hadde en søsterdatter Bereth Joensdtr. (86 år gml i 1769) som var gift med Lars Kieldsen i Strømsbukta sør for Tromsø. Forøvrig hadde hennes arvinger tilhold i Helgeland Fogderi, og antagelig i 'Brønø' Er det noen som har kjennskap til denne 'Brun-slekta' på Helgeland.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Kurt Dahlstrøm

Navnet 'Berette Pedersd. Elvevold, Tromsøen fogderi' er ikke ukjent for meg.En av hennes slektninger var Haagen Larsen. Han vart oppsitter i 1750 i Kjelkdalen på Vega da han giftet seg med enken på bruket, Anne Nielsdatter. Vielsen fant sted i Gladstad kirke 31 mai 1750. 11 år senere var han død, dvs. i 1761 da det vart foretatt skifteregistrering etter han på 'Kielchdahlen'. Han hadde da en datter Maren Haagensdatter som var fra et tidligere ekteskap. Ho var da 22 år gammel og tjente hos borgaren Nicolai Pedersen Greger i Rørøya, Vega.78 rd. - 4 ort - 12 sk. skulle han ha i arv etter 'Berette Pedersd. Elvevold, Tromsøen fogd'.Mvh Kurt

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.