Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Jan Erik Hansen

[#50577] Gustav Nielsen Grepperud

Recommended Posts

Gjest Jan Erik Hansen

Hei Gustav Nielsen bosetter seg for resten av livet på Grepperud i Aurskog-Høland, Akershus, ved giftermål med Kari Bergersdatter i 1814. Han dør i 1858, 72 år gammel og er derfor født ca. 1786. Men hvor? Han finnes ikke i folketellinga fra 1801 i hele Akershus. Mvh Jan Erik Hansen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Kristian Hunskaar

Navnet får meg til tenke i retning av Sverige?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Tore H Vigerust

Fornavnet Gustav (Gøstav mv) er kjent i dette strøket siden 1500-tallet, i hvertfall.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Odd Wentzel

Gustav Nilsen Grepperud var bestefar til bl.a. maleren Gustav Wentzel.Kitty Wentzel skriver i sin bok, om ektefellen, ”Gustav Wentzel” (Oslo 1956): ”På mødrene side stammet Gustav Wentzel fra Sverige. Hans bestemor het Kari og var fra Høland. Bestefarens navn var Nils Gustav Lundgren, han var fra Norra Bergslagen i Värmland. Han skulle etter tradisjonen ha drevet med skipsfart på England, men skipene hans ble kapret under krigen. Senere ble han utkommandert, tatt til fange og lå som sådan i Hemnes gamle kirke. Da freden kom, hadde han mistet alt han eide i Sverige. Han giftet seg i Norge med datteren på gården Grepperud i Høland og overtok senere gården. Han skulle ha vært en usedvanlig snill mann og tok ofte turer over til Sverige for å hjelpe sine landsmenn, som nok ikke hadde det godt etter krigen..De bodde i jordhytter og led ofte en bitter nød. Disse erindringene har jeg fra en av slektens eldste, som gikk under navn av tante Pieperbecken”.Ikke alt Kitty Wentzel skrev om ektefellens slekt stemmer helt. I følge opplysninger fra svenske slektsgranskere i Värmland er Norra Bergslagen et ukjent begrep. Det kan være Nora Bergslag som ligger ved byen Nora.I familienotater har jeg også sett at Røros kirke har vært nevnt som stedet der han skal ha sittet som krigsfange og Lindgren som slektsnavn. Jeg har notert at da han døde i 1858 står det Nils Gustav Nilsen i kirkeboka. Gustav Nielsen Grepperu da han giftet seg i 1814. Tante Pieperbecken er for øvrig en slektning på farsiden til maleren, fra Jevnaker.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Jan Erik Hansen

Hjertelig takk for innlegg og svar. MVH Jan Erik Hansen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.