Gå til innhold
Arkivverket

[#50688] Til hvilken kommune hørte Varteig i Østfold (FT 1801)?


Gjest Bjørn Dahler
 Del

Recommended Posts

Gjest Bjørn Dahler

Hei!Er det noen som kan hjelpe meg med å finne ut til hvilken kommune Varteig i Østfold sognet under FT 1801 ?Finnes det noen oversikt eller et eller annet sted hvor jeg kan finne ut hvordan kommunene var inndelt i tidligere tider ?Hilsen Bjørn Dahler

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kristian Hunskaar

I 1801 fantes det ikke kommuner - de ble først opprettet fra 1/1-1838.FT1801 er satt opp etter prestegjeld, og prestegjeldshistorikken får man et innblikk i her: LenkeSvaret på ditt spørsmål er Tune, ettersom Varteig var et sogn i Tune prestegjeld inntil Varteig ble eget prestegjeld i 1860.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kristian Hunskaar

En liten digresjon i samme slengen:Du bruker uttrykket 'å sogne til', og det går nettopp tilbake til kirkelig inndeling. De gårdene og menneskene som f.eks. sognet til Varteig kirke, utgjorde Varteig sogn.Et søk på google viser at uttrykket 'å sogne til' i dag brukes om langt mer enn kirker - sykehus, skoler, sorenskriverembeter og domstoler for å nevne noen av treffene øverst på lista.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.