Gå til innhold
Arkivverket

[#50723] Hurdal - Lars Olsen fra Røsrud født rundt 1740. Er gården nevnt i bygdebok?


Gjest Guro Reinhart
 Del

Recommended Posts

Gjest Guro Reinhart

Skannede kirekbøker for Hurdal begynner ikke før i 1777, søker derfor hjelp til å finne opphavet til Lars Olsen Røsrud som giftet seg i Nannestad 3 feb 1763 med Mari Kristensdatter Sandnesseter og bodde der.Første datter i ekteskapet ble døpt Catrina så det er sannsynlig at hun er oppkalt etter Lars mor.Kan noen hjelpe?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anne Minken

Se under ekstraskatten for Eidsvoll 1762 og 1763 som Eidsvollsmennene har lagt ut i Digitalpensjonatet. Disse skattelistene omfatter også Hurdal. Det bodde en Lars Olsen på Røsserud i 1762, men han er ført som gift med Rønnoug Olsdatter. Det ser imidlertid ut som om det kan være noe feil i listene. For i skattelista for 1763 ser det ut som om Rønnoug er ugift.Foreldrene til den Lars Olsen som bodde på Røsserud i 1762, er vel trolig enten Ole Eliassen og Kari Hansdatter eller enkemannen Lars Olsen.Bygdeboka kan kanskje gi flere opplysninger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Grethe Bekkevold

Hurdal bygdebok side 150, Røsrud: Ola Larsen Øver-Rognstad, f. 1707, bruker 1752-76 g.m. Katrine Olsd. Nordlia. Barn: Lars, (Sandsnesseter), Rønnaug, Anne, Mari og Ingeborg. Øver-Rognstad, side 53: Lars Haakensen, bruker 1693-47 g.m. Anne Olsd. 8 barn. Bl.a. Ola. Nordlia, side 69: Ola Larsen, bruker 1695-1739 g.m. Rønnaug Isaksd. 9 barn. bl.a. Katrine g.m. Ola Larsen Knai.Det står litt rart i bygdeboka, men brukeren i Almlia (Nordlia) brukte Knai som underbruk.Grethe

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Guro Reinhart

Nei,så snilt av deg! Adressen er guro-re@smartcall.no. Jeg har akkurat funnet vielsen mellom Mari Kristensdatters foreldre (Lars Olsens kone). Det viser seg at hennes far, Kristen Jonsen også er fra Hurdal - Melby. Så det var kanskje mye inngifte her. Områdene Nannestad og Hurdal er er helt nye for meg, ser ut til at jeg må bestille bygdebøkene på biblioteket. Vet du om Hurdal bygdebok består av flere enn ett bind?Tusen takk igjen. Guro

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.