Gå til innhold
Arkivverket

[#50871] Asker - trenger hjelp til tyding av kirkebok


Gjest Anders J. Moen
 Del

Recommended Posts

Gjest Berit Knudsen

1786: Andreas dpt. 9.juli Tanum krk., Johan Røsler sønn f.på Kiørboe 26.juni. Mor Anne Michels. intro. 30.juli. Faddere: jomfr. Rasmus., jomfr. Hø..., Mr. ..., Mons. Hejerdal, Mons. Aamodt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Berit Knudsen

V.Bærum, gnr. 52 Kjørbu. Gården gikk fra hånd til hånd mellom kaksene, men i 1783 kjøpte Conrad Clausen gården, eier av Bærum jernverk (+ 1785), som anla en stålovn på Kjørbu. Clausens ettermann i ekteskapet, kammerjunker (senere statsminister) Fr. Julius Kaas, bortforpaktet i 1787 Kjørbo til den dyktige landmand Johan Reinholdt Grauer. 1791 solgte Kaas gården til generalkommisær(senere statsminister) Peder Anker til Bogstad, som fremdeles bortforpaktet og i 1801 solgte Kjøbo for 8000 rdl. (med forbehold av stålovnen) til Grauer. K:Bærum en bygds historie.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anniken Lindaas Kolstad

Korreksjon til innlegg (4) : Det er ikke Larvik men Lavik i Sogn og Fjordane.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anders J. Moen

Røsler var skriver v/Bærum jernverk Lenke så det var vel da ikke unaturlig at et av barna ble født på Kjørbø.Johan Røsler som var fadder i Lavik er nok den Johan Andreas Røsler født 1791 i Bergen som sønn av kirketjener til Nykirken Mathias Røsler og Elisabeth Garboe. Han ble gift Hatting - uten at jeg husker hennes fornavn.Jeg er fremdeles på jakt etter opphavet til kona til Johan Michael Røsler - Anne Karine Michelsen, men står fullstendig i stampe!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.