Gå til innhold
Arkivverket

[#51013] Skifte i Sartor 739b 4b 1760-1763


Gjest Heidi Tofterå Slettemoen
 Del

Recommended Posts

Gjest Heidi Tofterå Slettemoen

Kan dere være behjelpelig med hvem som arver Fredrik Monsen Lerøen, skifte i Sartor 739b 4b 1760-1763. Han skal ha blitt over 90 år. LenkePå forhånd takk for hjelpen!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore Nordvik

Skiftet er datert 18.07.1761 og han hadde tre barn: Mons Friderichsen, myndig, Abelone Friderichsdtr gift med Hans Simonsen Schage og Abigael Friderichsdtr gift med Ole Ingebrichtsen Lerøen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Heidi Tofterå Slettemoen

Takk igjen for skifteopplysninger!Og at Ole Ingebrigtsen er samme mann som vi finner født på Tofta i 1731, kan sikkert du bekrefte?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jostein Børnes, Oslo

HeiSiden dere er inne på Lerøy så kan jeg kort legge til(selv om jeg antar dere vet følgende):Fredrik Monsen Lerøy f.ca 1678 - d. 1761 har vært bosatt i Danmark i en periode. I mantall 1701 omtales han som 'segler', og i skifte etter mora Anne Olsdtr Lerøy(født n Golten)står Frederic omtalt som 'boer i Dan.mk'. I tingbok nr. 36 står han nevnt som bror til Ingebrigt Bielcherøens kone i forbindelse med en stevning på tinget i 1728, og var sannsynligvis kommet tilbake til Norge like før dvs i 1727.Sønnen hans er omtalt som 'skomaker' og bosatt i Arendal(jmfr skifter på Lerøy). Mogens Frederichen er dessuten omtalt som 'Fynboe' i kirkebøkene i Arendal og skifte på Lerøy, dvs at han har vært bosatt på Fyn og kom til Arendal fra Fyn. Dette gjelder trolig også faren Fredrik Monsen, søstrene Abigael og Abelone og mora ??Abigael gm Ole Ingebrigtsen Lerøy(født N. Toft). Ole I sine foreldre var Ingebrigt Olsen Nore Toft og Astri Endresdtr. Nore Toft (født Tyssøy ca 1687 - d.1734). Ole Ingebrigtsen hadde følgende søsken: Marie,Nils,Marte,Marte,Anne,AgotheViktige kilder: Sjømilitære ruller/skifte etter Marie Ingebrigtsdtr Lerøy i 1782,skiftedesignasjon etter Ingebrigt Olsen i 1737,panteok for Sund.Ha en fortsatt fin kveldmvh, Jostein Børnes

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.