Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Liv Portillo

[#51020] tellinga 1900 i 0713 Sande

Recommended Posts

Gjest Liv Portillo

Har funnet en feil på gård nr 26 , bruksnr står som 5%2% .den står skrevet som Banden , men det riktige må være Bonden. HF og Hm og tre sønner skal også ha etternavnet Bonden ,ikke Banden.Noen som kan rette opp det?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Per-Olav Broback Rasch

HeiVet du om gården er skrevet som Bonden i orginalen? Hvis den ikke er det, men skrevet Banden, mener jeg det blir feil å rette det opp, siden man skal være 'kildetro' som det heter. Er ikke helt inne på dette, men tror det er slik det praktiseres.Hilsen Per-Olav

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Anette Skogseth Clausen

Det er rett som Rasch skriver. Står det Banden i originalen så kan det ikke rettes opp.Det vil være kjempefint om du benyttet deg av korrektur-tjenesten vår. Når du er inne på den aktuelle gården i 1900-tellingen så kan du klikke på en 'knapp' Vis korrekturblyantane. Det vil legge seg bilder av blyanter etter hver innføring i databasen. Nå kan du klikke på blyanten etter gårdsnavnet eller etternavnet og fylle ut skjemaet og klikke på send. Din korrekturmelding blir da sendt til vår server og oppbevart der. Det vil samtidig komme et bilde av en hammer der du har lagt inn korrekturmelding, slik at andre kan se forslaget ditt.Vi samler opp korrekturmeldingene slik at de kan gjennomgåes samlet. Dessverre er det et svært tidkrevende arbeid å gå gjennom folketellingene, så der må vi vente på økte ressurser før det arbeidet kan gjøres. Det vil derfor gå noe tid før databasen evt. blir rettet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.