Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Torbjørn Steen-Karlsen

[#51188] Grefsrød, Rør og Støtvik i Rygge, Østfold

Recommended Posts

Gjest Torbjørn Steen-Karlsen

I 1764 er det skifte etter Anne Jensdatter på Nordre Årøy på Nøtterøy. Ut fra alder født ca. 1687. Enkemannen var Jan Jansen, bror til Anders Jansen Fjällbacka som bodde på Nordre Årøy. Han kalles i skiftet kun hennes gjenlevende enkemann. De hadde før de kom til Nøtterøy bodd på plassen Øra ved Larkollen i Rygge.Arvingene i skiftet er to kull barn, som begge virker å være barn av Anne Jensdatter som det skiftes etter, men jeg får ikke alt til å stemme, for her er lange sprik i år, og det siste ungekullet må Anne ha fått veldig seint.Kull 1.1. Kristian Jansen, født ca. 1713. 57 år i 1764 og oppholdt seg på gården Grefsrød 'Østen fiorden'2. Anne Jansdatter. Gift med Otter Andersen Bakke og bodde på Nordre Årøy.3. Else Jansdatter. Jeg har funnet henne gift 12. oktober 1740 i Rygge med Søren Olsen Rør i Rygge. Barn: A) Ole Sørensen, døpt 24. november 1743 fra Rød. Faddere: Generalmajor Sunts Frue, Fogden Hansens Kiæreste, Hr. Generalmajor Sunt, Fogden Poul Hansen og Lieutenant Friderich Sunt. Han kalles 18 år og oppholdt seg på gården Støtvig 'Østen fiorden' B) Anne Kistene, døpt 9. august 1747 fra Rør. Faddere: Amund Andersen, Henrik Rør, Ole Nilsen Rør, Ellen Gate og Anne Jensdatter Øra. Var hos onkel og tante på Nordre Årøy i 1764. Hun ble gift 1774 med skipper Pål Ingvoldsen fra Grimestad på Tjøme og ble bosatt i Svensrødstranda på Nøtterøy.2det kuld:4. Kristian Olsen, født ca. 1742. 22 år i 1764 og oppholdt seg på gården Grefsrød 'Østen fiorden'.5. Johannes Olsen, født ca. 1744. 20 år i 1764 og oppholdt seg hos broren på Grefsrød.Betyr dette at Anne Jensdatter som det skiftes etter har vært gift tre ganger. 1 med Jan N. N. 2. med Ole N. N. og 3. med Jan Jansen fra Sverige.Kjenner noen til denne slekta og disse navna. Alt tas imot med takk.Mvh. Torbjørn.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Frank Rønning

Boken 'Rygge bind 1 Gårder og slekter' side 206 har en god omtale av Grefsrød og om Christian Olsen Grefsrød f. 1740, d. 1. sept. 1810. Også Johannes er omtalt. Mvh Frank

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Torbjørn Steen-Karlsen

Takk for det Frank, men er det noen av de andre personene som er kjente fra bygdebokslitteraturen eller fra andre steder.Mvh. Torbjørn.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Torbjørn Steen-Karlsen

Jeg finner Otte/Otter Andersen og Anne Jansdatter gifte i Rygge 26. september 1757 i Rygge. Enn datter Berte Elisebett 6. april 1759 og faddere er da Jens Kristensen Øra og Ane Øra. Mvh. Torbjørn.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.