Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Johan Marius Setsaas

[#51377] Den geistlige jurisdiktion i Hardanger

Recommended Posts

Gjest Johan Marius Setsaas

Kjenner noen til detaljene rundt dette ? Ser bla. at Aksel Gyntersberg hadde dette lenet til 1581.Vet noen noe mere om dette 'sær' lenet ?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Johan Marius Setsaas

Tar på nytt opp dette tema.I NRJ 3.bind, den trykte utgaven fra 1905, nevnes under Hardanger, to 'Settemenn'... Det jeg lurer på, er hvorvidt dette er å forstå som en Setesvein ? I så fall for hva ? For erkebiskopen i Trondheim, for biskopen av Bergen, eller for Den Geistlige Jurisdiktion i Hardanger...? (..Dette siste har jeg ennå ikke helt klart å funne ut hva er...)I nevnte regnskap, på side 135 i den trykte utgaven, nevnes under året 1521, en Guttorm 'Settemann' på 'tørwigt' (vel gården Tørviken i Jondal)og en Einar 'Settemann' på 'Orws' (vel gården Orus i Graven tingl i Hardanger.)Kjenner noen til de to nevnte personer ? Evt. deres slektstillhørighet ? Generell info om disse to gårders historie er også av interesse..Noen som kan hjelpe ?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.