Gå til innhold
Arkivverket

[#51377] Den geistlige jurisdiktion i Hardanger


Gjest Johan Marius Setsaas
 Del

Recommended Posts

Gjest Johan Marius Setsaas

Kjenner noen til detaljene rundt dette ? Ser bla. at Aksel Gyntersberg hadde dette lenet til 1581.Vet noen noe mere om dette 'sær' lenet ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 måneder senere...
Gjest Johan Marius Setsaas

Tar på nytt opp dette tema.I NRJ 3.bind, den trykte utgaven fra 1905, nevnes under Hardanger, to 'Settemenn'... Det jeg lurer på, er hvorvidt dette er å forstå som en Setesvein ? I så fall for hva ? For erkebiskopen i Trondheim, for biskopen av Bergen, eller for Den Geistlige Jurisdiktion i Hardanger...? (..Dette siste har jeg ennå ikke helt klart å funne ut hva er...)I nevnte regnskap, på side 135 i den trykte utgaven, nevnes under året 1521, en Guttorm 'Settemann' på 'tørwigt' (vel gården Tørviken i Jondal)og en Einar 'Settemann' på 'Orws' (vel gården Orus i Graven tingl i Hardanger.)Kjenner noen til de to nevnte personer ? Evt. deres slektstillhørighet ? Generell info om disse to gårders historie er også av interesse..Noen som kan hjelpe ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.