Gå til innhold
Arkivverket

[#51549] Kjelder for sjøfolk


Gjest Nils Knutsen
 Del

Recommended Posts

Gjest Nils Knutsen

Er det mulig å kartleggja reiseruta for sjømenn i utanriksfart på byrjinga av 1900-talet?Dersom ein veit kva båt person sigla på, men ikkje kva turar personen stod over (t.d. kva tidsrom personen befann seg i Statane) kan ein finna lister over kva mannskap som var med på ulike turar med båten (hyrelister)?Er hyrelister og skipslogga tilgjengelege? Er dei hjå rederia eller hjå statsarkivet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Mønstringssjefen fikk melding om på- og avmønstring, og skal ha ført det i sine protokoller, men ikke alltid om vedkommende seilte på utenlandske skip.Det finnes av- og påmønstringslister, men bare over dem som mønstret av og på i det distriktet mønstringssjefen hadde ansvaret for. Dosse listene forteller ikke hvem som stod om bord, bare de som skulle mønstre av eller mønstre på.Statsarkivet i Bergen har protokoller for Bergen og Florø, de andre mønstringskontorene har avlevert til sine respektive statsarkiv.Rederiene har nok hatt hyrelister/lønningslister m.m., men det er usikkert hvor mye av materialet som er bevart.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Lars Maersk Hansen

Mange Norske mönstrede på skibe i Köbenhavn. Tilsvarende lister findes på Landsarkivet i Kbh. De er i magasin og må bestilles minst en uge i forvej. Man tilrådes reservere läseplads.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.