Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Kristinn Hegna

[#51825] Pasient ved Gaustad og Kra. Sindsygeasyl 1860-80

Recommended Posts

Gjest Kristinn Hegna

Jeg har en tipp-tipp-slektning som var innlagt ved Gaustad Asyl og senere Kristiania Sindsygeasyl i Storgaten i perioden fra ca 1860 til sin død i 1879. Er det mulig å få tilgang til pasientjournalene til denne personen? Hvor? Må man dokumentere slektskap?Med vennlig hilsen Kristinn Hegna

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Den vanlige grensen for taushetsplikt etter norsk lov er 60 år, men Riksarkivaren kan forlenge, og det er vanlig å sette 80 års sperre på opplysinger i straffesaker, familiesaker, barnevernssaker m.m. Adopsjonssaker er sperret i 100 år.De pasientjournalene som er fra perioden 1860 til 1879 må man kunne be om å få se, uavhengig av om man dokumenterer slektskap eller ikke. Det kan imidlertid være grunner for at utlån nektes, f. eks. at originalene er i dårlig fysisk forfatning.Fasittsvaret får du ved å henvende deg til institusjonen som oppbevarer materialet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.