Gå til innhold
Arkivverket

[#51861] Skifte etter Rasmus Olsen Holsen (1852 - 1918)


Gjest Hallvard A. Vie
 Del

Recommended Posts

Gjest Hallvard A. Vie

En av sønnene til Rasmus Olsen Holsen, Lars Peder Rasmussen Holsen kom til New York den 5. april 1907. Han skulle til Warren, Minnesota. Men familien på Holsen fikk aldri noe livstegn fra ham, sies det.Sier skiftet etter Rasmus Holsen i 1918 noe om Lars Peder?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Han døde 17. april 1918, og etterlot seg enken Anna, 3 barn av første ekteskap og 2 barn av andre, ingen navn eller adresser nevnt. Intet til arv eller skifte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Hallvard A. Vie

Takk for avklaringen. Rasmus hadde så vidt jeg vet fire barn i første ekteskap. At det nevnes bare tre barn tyder vel på at familien hadde avskrevet Lars Peder som død i USA.mvh Hallvard A. Vie

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...
Gjest Hallvard A. Vie

Dette er en nøtt! Man må vel kunne gå ut fra at familien på Holsen i Førde gjorde alt hva de kunne for å finne ut hvordan det gikk med Lars Peder, som var 18 år da han reiste. De må ha snakket med naboer og andre i grenda som hadde folk i Amerika, og brukt det nettverket de hadde for å etterlyse ham og høre om noen visste noe.Når han ifølge min bestemor, hans halvsøster, likevel var betraktet som 'sporløst borte i Amerika', d.v.s. ingen visste noe, tyder det vel på en ulykke eller at han ble utsatt for en kriminell handling, eller at han skiftet identitet.?Finnes det noe norsk eller amerikansk arkivmateriale om norske emigranter som mistet livet i ulykker eller ble utsatt for kriminelle handlinger i forbindelse med immigrasjonen.Er det mulig å finne ut om norske myndigheter var koblet inn i denne saken.mvh Hallvard A. Vie

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.