Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Hallvard A. Vie

[#51913] Lars Peder Rasmussen Holsen - ingen livstegn etter emigrasjon 1907

Recommended Posts

Gjest Hallvard A. Vie

Lars Peder Rasmussen Holsen, f. 1888 på Holsen i Førde, S&F, emigrerte 22. mars 1907. Ved utreise oppgav han at han skulle til familie i Warren, Minnesota.Familien på Holsen fikk aldri noe livstegn fra ham, men eksperter på emigrasjon sier at det var mange som aldri ga noe livstegn, så Lars Peder kan ha levd i Amerika i mange år.I protokollen for immigrasjon i New York 5. april 1907 står følgende tekst under reisemål, på linje 1: Father Halsen Knutsen. På linje 2: Warren, Minn.. Her ser det ut til at han skal til sin far, men faren hans var jo Rasmus Olsen Holsen (1852 - 1918)som levde på Holsen i Førde. Opplysningen på første linje er derfor et mysterium.Er det noen som vet mer om emigranter fra Holsen, eller kjenner til en Knutsen fra Holsen, som levde i Warren, Minnesota i 1907?mvh Hallvard

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Mariann Stokken

Det er ei god hjelp med så mange opplysningar som mogeleg :-))Her er fødselsdato/dåpsdato:LenkeVenleg helsing Mariann.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Ann-Mary Engum

Hei Hallvard!Lenke til ditt innlegg og andres svar på Dis Norge,angående Lars Peder Rasmussen Holsen Lenke

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Jostein Fleten

Fant 1 person som emigrerte året før med samme reisemål:LenkeDette kan være eldste bror til Lars Peder.I såfall må han ha kommet hjem igjen, for han giftet seg i 1917 og stiftet familie i Holsen og døde der i 1968.Og da er det veldig rart at ikke familien vet noe om lagnaden til Lars Peder.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Hallvard A. Vie

Takk for all informasjon!Mht til Oluf Holsen så stemmer det med mine notater. Han var seks år i Amerika og kom altså hjem igjen rundt 1912 giftet seg og overtok gården.Med tanke på at flere fra Holsen reise til Amerika, inkludert hans eldre bror, er det et stort mysterium at Lars Peder bare 'ble søkk borte'. En mulighet er kanskje at han ble utsatt for noe allerede på reisen til Warren i 1907. Jeg finner ikke et eneste spor etter ham senere enn da han ankom New York 5. april 1907.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.