Gå til innhold
Arkivverket

[#51940] Hvor kom Stinchen (Stinken?) Catarina Lobes fra?


Gjest Arve Rye
 Del

Recommended Posts

Gjest Arve Rye

Hvor kom Stinchen (Stinken?) Catarina Lobes fra?Kanskje fra Tr.heims kanten og født i 1700 årene? Hun ble gift med Melchior Fredrich Junghans i Tr.heim 11/11 1766. Han var f. ca. 1727, d. ca.1800 og kateket og klokker ved domkirken i Tr.heim. Barn: Boye Lobes Junghans f. 1769 og Gjertrud Pauline Junghans, f. 1771. Noen som vet noe om hennes aner og hvor hun kom fra?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arve Rye

Takk til Jan Frode Johansen. Nå kom det noen årstall på plass, men jeg vet fortsatt ikke noe om opphav og sted. Kanskje noen i Tr.heims områdetvet noe?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Geir Kamsvaag Berntsen

Jeg har ikke fulgt denne slekten utenfor Christiania, men mulig dette er etterkommere etter Jochumb Lobes (av tysk opprinnelse) som var slottsprest på Akershus festning senest fra 1647 og til sin død 1672 (begr. i Hellig Trefoldiges Kirke 24.11). Han var gift med Seselle (Sidsel) Rasmusdatter (09.11.1651) og hadde en rekke barn, første døpt i Hellig Trefoldiges Kirke, resten i Slottskirken på Akershus. (Det er oppgitt i tidligere skrift at han hadde 12 barn, det er nok flere, men det mangler 8 års døpte i Slottskirken).Navnet dukker opp flere steder på østlandet i tiden rundt 1700, blandt annet en kapellan på Eidsvold.Men - det er bare en spekulasjon !!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arve Rye

Takk Geir! Har selv vært inne på tanken om Jochumb Lobes. Navnet høres tysk ut. Tanken styrkes også på at hun giftet seg med en kateket og klokker så det er sannsynlig at det er en eller flere prester av hennes aner. Spørsmålet er hvem og hvor hun kom fra. Tar gjerne imot flere teorier.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.