Gå til innhold
Arkivverket

[#51956] Folketelling i Trondheim 1900


Gjest Helge Aafløy
 Del

Recommended Posts

Gjest Helge Aafløy

Under 1660 Strinden står person nr. 1838 oppført som 'bosatt' på Rotvold asyl. Skal det forstås slik at han var pasient eller ansatt der ? Han fins ikke i senere kirkebøker, heller ikke som gravlagt i Trondheim eller på DIS-Norge. Hvor ble han av ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Per Harald Jonson

Det står under merknad (for gården, ikke personen) at listen omfatter pasienter. Jeg vil derfor anta at Anton Edvard var innlagt ( Lenke til tellingen).mvh, Per Harald

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Siw Sværholdt

Han har vel uansett fått en begravelse et eller annet sted vil jeg tro. Det var gjerne kommunepresten eller stiftelsespresten som sto for slike begravelser, ihvertfall her i Bergen. Vet ikke hvordan det var i Trondheim, kanskje noen vet?I Bergen er det registrert slike begravelser, og man kan bla dem opp på samme måte som i kirkebøkene, så håper du finner ham:-)Vennlig hilsen Siw

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Siw Sværholdt

...bare en liten kommentar til. Det er jo ikke umulig at han har kommet ut derfra. Alle var vel ikke så 'sindsyge' som de ble antatt å være i de dager. Tenker spesielt på kvinner som ble oppfattet som hysteriske og sinnsyke og fikk operert bort livmor og eggstokker for å bli 'normale' igjen.Uansett, lykke til i søket. (har kikket litt i kirkebøker for Strinda, men ikke funnet noe)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.