Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Helge Aafløy

[#51983] Manglende kirkebøker i Møre og Romsdal

Recommended Posts

Gjest Helge Aafløy

Ministerialbøker for Nesset (Rød) mangler etter 1879 og klokkerbøker (Nesset - Rød) 1886-94; Kristiansund har 3 ministerialbøker fra 1880 (der var vel minst like mange kirker), men ingen før nevnte årstall. Betyr det at de ikke er scannet, for de må vel være innlevert ?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Geir Tverå

Ministerialbøker for Nesset etter 1879 ser ikke ut til å være innlevert. Klokkerbøker er derimot innlevert frem til 1920. Innlevert kirkebøker for Møre og Romsdal finner du oversikt over hos Arkivverket: LenkeJeg vil tro at det meste er skannet. Det som gjenstår, er indeksering av bøkene. Det er dette arbeidet som har stoppet opp ved Statsakrivet i Trondheim, og som har medført at det ikke har kommet noe fra den kanten det siste halve året. Viser til tema 43154. Det er bare å smøre seg inn med tålmodighet. Tuben min er nesten tom, så hvis noen har tålmodighet til salgs, så må dere ta kontakt ;-)Mvh Geir

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Mette Værnes

Geir er nok litt i overkant med månedene når det gjelder de siste indekserte kirkebøkene tilhørende Statsarkivet i Trondheim. Senest i mai og juni i år ble det lagt ut over 100 bøker for Trønderlag og Nordland - disse ble indeksert fra Riksarkivet. Flere bøker vil komme ut på nett nå framover (med start om kort tid), og vi satser fortsatt på å få lagt ut alle bøkene for Møre og Romsdal, Trønderfylkene og Nordland innen utgangen av 2007 :).. Mvh Mette Værnes

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Frank Johansen

Ser at det har dukket opp kirkebøker for både Møre og Romsdal og for Nordland de siste dagene, så det er bra at skjer ting på den fronten igjen!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Svein Warberg

Vi regner nå med en sterk forsering av Møre og Romsdals kirkebøker den nærmeste tiden.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.