Gå til innhold
Arkivverket

[#52055] Ministerialbok for Fusa 1880-1938


Gjest Otto Haukås
 Del

Recommended Posts

Gjest Otto Haukås

I Ministerialbok for Fusa 1880-1938 stopper skanningen av fødte og døpte i 1914. Fredningstidspunktet for disse er 1930. Betyr dette at det kommer flere sider senere ? Har sett dette flere steder og.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Otto Haukås

Men hva er målsettingen (standaren) med skanningen ? Skal alle fødsler, konfirmasjoner, vigsler og dødsfall skannes fram til fredningstidspunktet eller blir det 'tilpasset' med oppføringene eller innlevering av kirkebøkene ? Hva er så målsettingen for oppdatering i framtiden etter at alle nåværende kirkebøker er skannet ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kristian Hunskaar

Så vidt jeg har forstått kommer bøker som leveres inn til å bli scannet fortløpende og bli tilgjengeliggjort i den grad de ikke bryter med de personvernssperrene som er satt.Men bøkene må altså avleveres til Arkivverket først. Det er klare forskrifter for hvor lenge menighetene kan beholde bøkene, men fordi Arkivverket ikke kan følge med på hva som finnes av bøker rundt omkring, er det de enkelte menighetenes ansvar å innlevere bøkene når det er tid for dette. Her syndes det nok en del.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.