Gå til innhold
Arkivverket

[#52070] Hjelp til å tyde hva som står om Thore Krogstad død 1758 i Øymark


Gjest Rita Hole
 Del

Recommended Posts

Gjest Sten Høyendahl

... jordett Thore Krogstad hendes alder beskrives at Hun var en Voxen pige da den skaanske Krig begyndte saa hun i det minste var 100 aar gammel.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Rita Hole

Mange takk Sten !Tar jeg ikke helt feil så er Thore Krogstad identisk med Thore Nielsdatter Klund g.m. Amund Thorsen Krogstad . - Så hun var voksen pike når den Skånske krig/ Gyldenløvefeiden 1675 - 79 begynte.Rita

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Sten Høyendahl

Charlotte: Jeg tror også at det står Thora - et par linjer nedenfor brukes også formen Anna. Nå stavet prestene på den tiden navnene slik de selv foretrakk, så hvordan damen egentlig uttalte sitt navn er uvisst.Ellers visste folk knapt sin egen alder på den tiden, og etterlatte visste det enda mindre ved dødsfallsopptegnelsen. Man brukte isteden dramatiske hendelser som tidssøyler, og i vitnemål finner vi ofte folk som hevder at de var født i Hannibals krig eller i den store pest. I kirkeboken brukes uttrykket den skånske krig, men Thore/Thora ville kanskje heller ha sagt at hun var voksen pike i Gyldenløves krig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.