Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Barbara Lose

[#52146] Feil årstall i kirkeboken A1 for Jølster?

Recommended Posts

Gjest Barbara Lose

Det gjelder ektefelle til Lisbet Nilsdatter Kjelsnes som er nevnt i skifte hos Helge Nilsdatter og hennes 2. mann Bendix Arnesen på Dvergsdal i 1701 (tema 29012)I 1701 er det kun en bruker på Kjelsnes: Ole Andersen som har en sønn Anders Olsen (2). Ifølge kirkeboken A1 fikk 'Oluf Kielsnes' en sønn Lars, dåpt 2. februar 1704, og en datter Maren, dåpt 28. juni 1705, med 'Lisbet Nilsdatter' [url="http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=11522&idx_id=11522&uid=ny&idx_side=-87>LenkeMEN Lisbet Nilsdatter Kjelsnes trolovet seg allerede 26.12.1703 med Anders Andersen Kielsnes (vied 1. jan 1704)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Kirkebok A 1 for Jølster er skrevet på grunnlag av løselapper, som en ikke helt edruelig prest nok har oppbevart i lang tid før han skrev inn i kirkeboken, eller ikke gjorde det. Det er derfor ikke utenkelig at årstallene, som kommer litt 'hulter til bulter', kan være feilskrevet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Barbara Lose

Mange takk for forklaringen.Mvh. Barbara Lose

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.