Gå til innhold
Arkivverket

[#52156] Etternamnet Aarskog finnes det andre stadar enn i Fitjar?


Gjest Terje Aarland
 Del

Recommended Posts

Gjest Terje Aarland

Finnes gardsnavnet eller etternavnet Aarskog andre stadar enn i Fitjar sogn? Jeg vet at etternamnet finnes i Sogn, men de stammer visstnok fra Fitjar. Trolig er også navnet i bruk i Møre og Romsdal? Men stammer de også fra -Fitjar?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arnfrid Mæland

I følge Rygh;Aarskog Holsen Førde Nordre Bergenhus amtAarskog Hjørundfjord Hjørundfjord Romsdals amt Aarskog Rovde Rovde Romsdals amt Aarskog Vartdalstranden Vartdalstranden Romsdals amt Aarskog Ørsten Ørsten Romsdals amt Aarskog Fitjar Fitjar Søndre Bergenhus amtMvh Arnfrid

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Thor Bøhmer

Den gamle klokkergarden i Veldre fikk navnet Årskog. (Aa er ikke lenger en bokstavkombinasjon i offisielt norsk). Det var etter gammelklokkeren. Han var nok fra Romsdalen, men jeg har ytterligere info dersom det er av interesse på en annen pc.Stor etterslekt av klokkeren.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Terje Aarland

Det er nok det Årskognavnet som kommer fra Romsdal det gjelder. Dvs klokkeren. Men hvor i Møre og Romsdal er ikke godt å si i og med at det er flere steder i Møre og Romsdal som heter Årskog

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.