Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Per S. Nestande

[#52190] Karen Arnesdotter f.1846 på Sjølirydningen i Åsnes

Recommended Posts

Gjest Per S. Nestande

Arne Tørrisson Eig frå Våler og Karen Olsdotter Sjølierydningen er ugifte foreldre til Karen Arnedotter som var fødd 9.10.1846 Åsnes (døypt 18.10.1846).Mora er kanskje den Karen Olsdotter fødd 3.8.1820 (døypt 29.8.1820) som dotter til ugifte foreldre Ola Halvorsson Bjørnebymoen og Dorte Mikkelsdotter Sjølirydningen. Det er ei anna Karen Olsdotter Sjølirydningen fødd 16.9.1818 (døypt 18.10.1818), som var dotter til Ola Pedersson Sjølirydningen og Eline Mikkelsdotter, men ho blir gift 27.3.1846 m. Kristoffer Kristiansson Kopperud. Der er også ei Karen Olsdotter fødd 8.9.1821 (døypt 14.10.1821) som dotter til ugifte foreldre Ola Olsson Bredalen og Olea Arnesdotter Sjølikvern, men ho er kanskje død, eg finne henne i alle fall ikkje att i konfirmantlistene.Kan det vere den same Karen Olsdatter som i 1865 bur på Strømmen i Gjesåsen med sin mor Dorte Nilsdotter og dottera Dortea Halvorsdotter? Lenke I tilfelle er farsnamnet til Dorte feil, men det er ingen Dorte Nilsdotter som får døyper barn i Åsnes rundt 1820.Det er i 1865 to aktuelle Karen Arnesdotter som er nemnt som tenestejenter i Åsnes – ei på 21 som er jente på Lille-Sønsterud og ei på 20 som er jente på Puterud, Karen kan sjølvsagt også vere død eller ha flytta frå bygda.Er det nokon som veit noko meir om Karen Arnesdotter eller om mora Karen Olsdotter?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Arild Kompelien

Faddere til Karen i 1848 var: Christian Nilsen, Arnt Kristoffersen, Karen Kristoffersdatter Sjølirønningen, Karen Toresdatter Knotterud.Fikk mistanke om at Kristian var bror til Dorte (Dordi) Nilsdatter i Ft.1865, og det ser ut til å stemme - Kristian f. 1805. Tenkte Dorte i Ft. måtte være mora.Dette gikk ikke opp med di Dorte Mikkelsdatter. Måtte sjekke henne og fødselen du oppgir, og her tror jeg du har låst deg fast i ei feillesing. Det er Dorte NILSDATTER som får barn utenfor ekteskap 1820 med Ola Hallvordsson. Også oppgitt slik ved Karens konfirmasjon.I tillegg ser jeg heller inga Dorte Mikkelsdatter født i Hof som kunne være kandidat.Dermed skulle løsninga være enkel? Dorte (Dordi) Nilsdatter døpt 11.05.1794 som datter av Nils Knutsson og Kari Bergersdatter på Sjøli, Åsnes.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Per S. Nestande

Takk for det - da er i alle fall mor Karen identifisert.Det blir spennande å sjå om nokon veit noko om dottera Karen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.