Gå til innhold
Arkivverket

[#52240] Oslo Hospital


Gjest Eivind Kinck
 Del

Recommended Posts

Gjest Eivind Kinck

Jeg søker hjelp vedr. Oslo Hospital i siste halvdel av 1700-tallet. Finnes det bevart noe register over de som var innlagt eller anbrakt på hospitalet?Etter sigende var OH et sted hvor man anbrakte sinnslidende og mentalt utviklingshemmede personer fra de aller fattigste lag av befolkningen, men er det siste nødvendigvis riktig? Jeg søker en person som er omtalt som ”lem av Opsloe Hospital”, og om ikke vedkommende var velstående, var hun i det minste en del av det jevne borgerskap.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore H Vigerust

nei, det stemmer ikke, dine kilder ''etter sigende'' har ikke rett. Men hvorfor ikke først sjekke etter i de bøkene som allerede finnes om Oslo Hospital ? Tidsskriftet St. Hallvard viet også på 1990-tallet (eller ca 1988?) Oslo Hospital et helt nummer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore H Vigerust

Gamlebyen historierlag har utgitt en årbok (nr. 1) med aktuelt stoff.Oslo Hospitals arkiv (inkludert fortegnelse over pasientene) fra slutten av 1700-tallet, ligger i Statsarkivet i Oslo, Stiftsdireksjonen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.