Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Guro Reinhart

[#52263] Ullensaker - oppslag i BB gården Vettal medio 1700.

Recommended Posts

Gjest Guro Reinhart

Jeg lurer på om det står noe i BB om opphavet til Anne Jonsdatter Vettal og Kristoffer Olsen Haug som vies i Ullensaker 15 apr 1744? Har funnet flere barn født på Vettal. Lenke(Nr. 3 nedenfra på venstre side)Det er flere kandidater i FS, men de virker noe usikre.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Jahn Thomas Lind

Anne Jonsdatter var datter av Jon Knudsen Finstad og Inger Halvorsdatter Vettal. Inger var igjen datter av Halvor Olsen Berg og Anne Torstensdatter Kyken.Ullensaker BB, bind II side 586: Jon Knudsen Finstad, overtok gården efter svigerforeldrene skifte 1732 og flyttet hit 1734. Før hadde han i flere år som gift bodd på Finstad i Nes... Med sin hustru Inger Halvorsdtr. hadde han flere barn, alle født i Nes, før foreldrene flyttet til Nes. Imidlertid døde såvidt sees de aller fleste små eller i ung alder, og navnene kjennes bare på 2 døtre som oppnådde voksen alder, Anne, g.m. Kristoffer Olsen, bruker av Vettal, og Gunhild, f. ca. 1727... Jon Knudsen slutter på Vettal antagelig sist i 1740-årene og flytter tilbake til Nes, hvor han døde 1762. Svigersønnen Kristoffer Olsen får skjøte på gården 1752.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Guro Reinhart

Tusen takk, Jahn Thomas - der hjalp du meg videre! Hilen Guro

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.