Gå til innhold
Arkivverket

[#52568] Ullensaker - Elstad. En Jørgen med barn Anne født ca. 1727 og Mikkel ca. 1731.


Gjest Guro Reinhart
 Del

Recommended Posts

Gjest Guro Reinhart

Søker informasjon om hvem Jørgen på Elstad var, hvem han var gift med og deres opphav.Dessverre er ikke kib for Ullensaker skannet for perioden når dattern Anne og sønnen Mikkel skulle være døpt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arnfrid Mæland

Jørgen er fadder til Ole Larsen Elstad i 1733 (finner forøvrig ikke dåpen til Michel), men det kan se ut for at Jørgen heter HALVORSEN. Han er nevnt som nr 2 av fadrene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Carsten Schanche

Hei GuroOle Vinzensen, Villum Trygsen Elstads svigersønn over tok 2.halvdel an bruk 2 på Vestre Elstad omkring 1706. Han var fra Vilberg og hadde brukt endel av denne gården i noen år. Ole var gm Villum Elstads datter Torgun, men det ser ut til at han var hennes annen hustru. De hadde ialt 9 barn, hvoav 2 døde små. 1. Guri, døpt 1693, blev kone på gården. 2. Ellen. 3. Kristen, død 18 år. 4. Halvard. 5. Hans. 6. Anne. 7. Gunnhild. I 1722 overlot Ole bruket til sin svigersønn. Han døde engang i 1720 årene. Hans hustru døde 1736, 67 år gml.Jørgen Halvorsen Hveim var gift med Guri Elstad og hadde følgende barn:1. Anne døpt 1723, ugift ved farens død 1754. 2. Anne nr.2, gm skredder Botolf Sørensen som sist bodde på Øvre Melby. 3. Siri gm Hans Olsen Elstadeie. 4. Berte gift til Nannestad. 5. Mikkel, f. ca. 1732, overtok gården. 6. Mari, død 23 år gml. Jørgen Elstad døde 1754, 56 år gml. Guri levde til 1765 og ble 73 år gml.Under Hveim er det litt usikkert hvem som brukte gården fra 1702, men mest sannsynlig var det en Halvor Kristensen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arnfrid Mæland

Har bare lyst å legge til;det vi atter en gang ser er at i en database, i dette tilfellet, Konfirmerte i Ullensaker; så tar man alderen som er oppgitt i konfirmasjonsprtokollen og trekker fra, og 'konstruerer' et fødselsår. Når det gjelder konfirmasjonene jeg har gjengitt i 2, så har jeg sjekket dem mot kirkeboken. Alt er korrekt gjegitt derfra, men man får altså opp et fødsleår som er feil med opptil flere år. Eks. Mikkel er konfirmant i 1752, 18 år gml, da får man altså 1734 som fødselsår. Men han er ikke døpt fra 1733 og utover.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.