Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Anne J. Engmo

[#52682] Anna Emilie Olausdatter f. 1881 Hemnes, til Amerika 1892

Recommended Posts

Gjest Anne J. Engmo

I mange år har vi prøvd å finne ut hvor det ble av bestefar`s søster som reiste til Amerika bare 11 år gml.Hun ble født 19.06 1881 på Hemnes,foreldrene hennes var Olaus Lund Olsen og Anna Schrøder Pedersdatter .Hun reiste sammen med Hans D. Olaussen og Ludvig Christensen, begge fra Hemnes.Billetten var betalt fra Amerika.Iallefall den ene av ungguttene kom tilbake til Norge igjen og ble gift her, men Anna Emilie finner vi ikke spor av noen steder.Kanskje døde hun tidlig, eller kanskje hun ble gift i Amerika.Hadde vært interessant å vite hva som skjedde med henne etter at hun kom fram.Tror de reiste til en plass(by) som het 'Dowencort' ?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Anne J. Engmo

Prøver å få opp dette innlegget igjen,er ikke selv så god på å lete i amerikanske kilder. Legger ved lenke som viser utreise fra Trondheim i 1892:Lenke Hadde håpet å finne ut noe om denne lille jenta som reiste til Amerika,hennes far Olaus.L.Olsen døde i 1888,og hennes mor Anna S.Pedersdatter ble (etter å født 2 barn u.e.) gift 2. gang,med broren til Anna Emilies far.De fikk 5 barn ilag,så det var sikkert 'trange' tider. Alle tips om Anna Emilie mottas med takk.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.